måndag 27 september 2010

Oglamorös och lite glamorös på samma dag

Jag vaknade relativt tidigt på lördagen, men tyvärr inte för att jag var utvilad utan för att jag var trött på att kämpa för att somna om 1 gång i timmen.
Jag gick alltså upp vid 10 istället för att slösa tid på att försöka sova.
Efter att jag hade ätit frukost gick jag ut för att ta itu med gräsklippningen. Det skulle ha gjorts för flera veckor sedan, men det har helt enkelt inte varit torrt nog. Det var det i och för sig inte nu heller, men jag hade inte längre något val, jag var tvungen att försöka. Jag kan lova att det var hårt arbete. När gräset är både fuktigt och långt är det nästan omöjligt att klippa det. För det första så hade det ju börjat lägga sig ned och för det andra så fastnade det hela tiden i utblåset så att gräsklipparen tjuvstannade. Därför gick jag och skakade och välte gräsklipparen ibland, för hade jag tur så släppte proppen då, hade jag otur så stannade klipparen. För varje gång blev det tyngre att dra igång motorn. Den är svårare att få igång när den har tjuvstannat och dessutom har jag varken tillräckligt långa armar eller är stark nog att lätt kunna dra i snöret tillräckligt
När jag efter mycket om och men lyckats klippa gräset var det långt ifrån så prydligt som det brukar bli, utplacerat på hela gräsmattan låg stora tussar med gräs och på vissa ställen uppblandat med äppelbitar.
Sen tog jag itu med badtunnan. Jag har inte lyckats tömma den eftersom proppen konstigt nog ligger inne på botten under 1,5 kubik vatten och inte ens om du har långa armar når du den lilla kedjan som den sitter fast i. Jag skruvade därför loss hela sandfiltret istället. Det behöver ju ändå lagas, så det ska ju ändå loss. Sen öppnade jag en av de andra ventilerna också och sen gick det rätt fort att tömma baljan. Till slut nådde jag till och med proppen, men inte förrän jag sträckt mig så långt ned i tunnan att jag fått en sensträckning i halsen och nacken. Jag hade huvudvärk redan innan och nu kände jag migränen krypa sig på. Ändå tog jag itu med veden. Det är ju hög tid nu, det skulle ju egentligen gjorts i vintras eller åtminstone i somras, men bättre sent än aldrig får vi hoppas. Alltså sågade jag upp en radda stockar med motorsågen, kedjan börjar bli lite slö nu, jag måste få tag i någon som kan visa mig hur man filar upp den igen. Sen klöv jag allt det jag sågat upp och staplade det i vedlagret jag byggde lite provisoriskt förra hösten, det får duga även i år. Tanken var ju att jag skulle få ett nytt förråd byggt i sommar, men jag har inte tagit tag i det. Kanske är det inte försent om jag pratar med grannen de närmaste dagarna. Men jag måste ju hitta ett förråd också...






Sen gick jag in, åt lite lunch, duschade och snyggade till mig, för på kvällen väntade lite mer glamorösa grejer, jag och B skulle på livesändning av Dansfeber i Nacka. Jag som inte tittar på TV visste ju inte ens vad det var vi skulle på, men det mesta är värt att prova tycker jag, så jag hade ju tackat ja. Dessutom var det gratis biljetter och gratis är gott.

Jag hämtade upp B på vägen till Nacka och vi kom precis i tid. Där bjöd de på dricka, läskiga tilltugg och muffins. De intervjuade ett par av kändisarna på scenen där inne och sen var det dags att sätta sig på plats i publiken. Det som det går ut på är alltså att någon typ av kändis/kändisar väljer ett känt dansnummer som de gör sin egen tolkning av. Markoolio och Tobbe trollkarl hade valt att göra finaldansen i Dirty Dancing. Vi var spända, det här kunde ju bli roligt. De var så söta när de kom in på scenen, de såg nästan exakt ut som Patrick Swayze och Jennifer Grey på håll och det intrycket stärktes när de började dansa. Himla kul att de gör en seriös insats och inte bara larvar sig. De hade verkligen lärt sig alla små snitsar i dansen och det såg precis rätt ut! Sen gjorde det absolut inget att de hade lagt in lite skoj i dansen här och där, resten var ju seriöst och fint. Det blev riktigt lagom som vi säger i Sverige, det var verkligen jättekul att se!Nästa nummer var det Joakim Nätterqvist som skulle vara Lady Gaga och han gjorde det också med stor ära, särskilt om man betänker de höga klackarna han gick i. Men sen måste jag erkänna att jag lever i det förflutna och kan helt klart Dirty Dancing mycket bättre än det moderna. Sen att det dessutom är från en film gör ju saken lättare för mig också eftersom film intresserar mig så mycket mer än vad musik gör. Därför kunde jag också se att numret efter Joakim var bra gjort av Dr. Åsa och Dr. Stefan som framförde dansen från Pulp Fiction. Det var också väldigt snyggt gjort och med tanke på att Dr. Åsa är gravid så lär det dessutom ha varit lite tungt. Till sist var det 4 stycken Fröken Sverige som skulle göra Back Street Boys, de var också bra, men jag har egentligen ingen aning om hur det ska se ut, så det låter jag någon annan bedöma. Det enda som var lite störande var att det var så mycket folk på scenen, de som gjorde själva numret försvann lite i mängden och det var svårt att hålla ögonen på dem. Men jag antar att det känns väldigt bra för dem att ha riktiga dansare på scenen som stöd när de gör något som kanske är långt utanför deras bekvämlighets-zon. På det stora hela alltså en jättebra show och som vi hoppades vann Markoolio och Tobbe Trollkarl en välförtjänt seger i denna omgång. Juryn skickade också Joakim till final.

Sen åkte vi en sväng till Tudor Arms och hoppades att vi inte skulle vara för sena för att få något att äta, vi hade ju inte ätit middag. Men tyvärr hade de precis börjat städa köket när vi kom in, men J bjöd oss på en cola var för att vi fick vänta på att han fixade ny cola och för att vi inte kunde få någon mat. Vi satte oss vid ett bord långt in i restaurangen och tog upp nödprovianten jag hade i väskan, 2 stycken Wasa Sandwich och vi åt upp varsin. Sen började det plötsligt lukta alldeles himmelsk gott från köket och vi undrade hur det kunde komma sig. En stund senare kom C ut med en tallrik vitlöksbröd till sina kompisar som satt vid bordet bredvid oss. Så jag sa att vi också ville ha. Han bara skrattade och sa något avfärdande och gick tillbaka in i köket. Strax senare kom han tillbaka ut med en tallrik åt oss också i alla fall. Gulligt av honom. Vi hade nu blivit bjudna på en varsin cola och ett par snittar vitlöksbröd med färsk basilika på. Riktigt gott var det! Tänk vad bra det kan vara att vara stammis på ett så trevligt ställe som Tudor.

Sen åkte vi hemåt och jag lämnade B i Solna där hon bor och åkte sen hemåt mot Väsby. På vägen sms:ade jag till L och det visade sig att de var på Olive House så jag åkte dit en sväng. Där var det enormt trångt och det luktade våt hund och unket eftersom det var blött på golvet, halt var det också så man fick gå myrsteg för att inte halka. Folk var väl fulla antar jag, men det armbågades hejvilt och folk bara puttade undan en när de skulle fram. Jag blev irriterad på alla dumma människor så inte ens det faktum att L, J, T och A var där kunde hålla mig kvar mer än en timme, så jag åkte hem istället. Men först tog L ett kort på mig och A med min kamera.

Inga kommentarer: