torsdag 23 september 2010

Att skriva i sömnen

Ja, jag ligger lite efter i bloggen nu, men vi får se det som att jag haft roligare saker att göra än att skriva blogg och till stor del är det sant.

Det var meningen att jag skulle skriva för tidningen Ridsport, den största ridsporttidningen i Sverige och referera från premieringarna i Vetlanda. Jag vet ju att det ska vara inne på onsdagen, det brukar vara så. Det är struligt att få det klart så fort. Man har ju varit borta ett par dagar och har en del som behöver göras och så har man inte riktigt kommit hem i hjärnan liksom. Man har ju inte smält resultatet. Dessutom finns inga officiella resultat att få tag i någonstans, så man får gissa och hoppas att man fått det rätt.

Det var ju pyssel med tjejerna på kvällen och jag tog med mig datorn och listor och grejer. Men att koncentrera sig så pass att man kan skriva ett bra reportage, ja, det går ju inte i det sällskapet. För övrigt var det meningen att jag skulle skriva två...
Jag åkte hem relativt tidigt för att vara jag, så jag kom hem strax efter 22, men då var jag hungrig och åt lite istället för att skriva. Jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att jag blir klar och skickar iväg grejerna i tid även om det betyder att jag får skriva hela natten.
Jag hade lovat att skicka reportagen på kvällen/natten och det var okey med tidningen.

Efter att ha ätit i godan ro och tänkt lite på vad jag skulle skriva utan att ha direkt, rediga, formade tankar om det. Så satte jag slutligen igång. Det är lättare sagt än gjort det här att skriva reportage, det är svårt att vara överallt och jag insåg plötsligt att jag till exempel inte hade någon som helst kollbruksprovet och hur det gått för de olika hingstarna. Inte hade jag koll på de hingstar som var där för höjning av värdebokstav heller och hur var det med pausprogram? Blev det nåt sånt eller?

Nåja, ett par timmar senare hade jag i alla fall två färdiga reportage, men vid den tiden på dygnet är det svårt att avgöra om det är bra nog. Jag mailade iväg reportagen med viss oro ganska exakt klockan 2.15 på morgonen och då var jag helt matt och hade svårt att sova när jag väl kom i säng. Nu vet jag varför barn har svårt att somna när de är övertrötta.

Inga kommentarer: