onsdag 22 september 2010

Skönt att dominera ibland

På måndagskvällen var det dags för vårt lags första quiz för säsongen.
Jag hade ju sprungit på J's kompis B och deras kompis L som var träslöjdslärare i min högstadieskola och nu skickade jag sms till båda och frågade om de skulle med och spela och till min stora glädje tackade båda ja.
L hade ringt tidigare och sagt att hon skulle äta med en annan internetkompis före quizzet och jag frågade om jag fick hänga på, det fick jag.
Dessvärre var det svårt att hinna in till stan till 18.30 eftersom det var såna köer. Men L gav mig ett tips om att köra av vid Järva Krog om det var köer och ta E20 in till stan. Då hamnar jag ju dessutom direkt på Östermalm. Det visade sig vara ett bra tips och strax efter att jag åkt av vid Järva kom jag in till Östermalm. Jag stör mig något oerhört på dem som tycker att de har rätt att köra i bussfilen, fattar de inte att vi också gärna skulle göra det, men att det är olagligt?
L beställde åt mig medan jag knatade mot restaurangen, vi skulle mötas på Texas Longhorn.
En biff med bakad potatis, en bit majskolv och en sallad fick jag betala 245:- för och biffen var riktigt seg. De erbjöd sig att byta ut den, men vi hade ju en tid att passa och började redan bli sena. L var lite irriterad för att jag stressade så, men jag visste att B och L var på Tudor och väntade redan så jag kände att jag borde skynda mig. Dessutom var klockan redan 19.45 när vi började gå mot Grevgatan.

Vi var fullt lag och dessutom satt internetkompisen A med en stund men utan att spela. Det var trångt kring bordet men stämningen var väldigt god. Vi hade kul och det kändes som om vi faktiskt kunde en del. När quizmaster i mellantid sa att det bästa resultatet från första omgången var 21 poäng så sa vi kaxigt till varandra att det nog var vi. Andra omgången var svårare men på det stora hela kändes det bra. När det kom en fråga om vilket som är det enda engelska ord på 10 bokstäver som man kan skriva trots att man bara använder översta raden på ett tangentbord så tänkte E till länge och kom sedan fram till ett svar. Det visade sig senare att vi fick fel på det, men hon hade rätt. Alltså kan man skriva minst två ord på 10 bokstäver genom att bara använda övre raden på tangentbordet.
Trots detta visade det sig att vi vunnit och vi hade vunnit rätt stort också. Vi hade 42 poäng, tvåan hade 38. Andra lag som brukar ligga bra till låg runt 34 poäng. Jag tror nog att vi hittat ett riktigt bra lag nu, hoppas att ingen tröttnar, det borde bara kunna bli bättre.

Som pris blev det ännu ett presentkort att lägga till högen. Kanske borde vi snart komma fram till vad vi ska göra med dem?

Inga kommentarer: