torsdag 30 september 2010

Höstinspiration

Ja, nu är det höst och hur vet jag det?
Visst det börjar bli kallt som sjutton och i morse var det frost på bilrutan och på ängarna nedanför min kulle. Löven börjar skifta färg och jag är tvungen att elda i kaminen ibland för att jag fryser så mycket. Men det är inte det stora tecknet.
Det stora tecknet är att jag börjar planera för de mörka kvällarna då man är mer eller mindre instängd i huset om man är så frusen som jag.
Det konstiga är att jag brukar fantisera om filmkvällar i soffan, inlindad i filtar, tända ljus och en mugg hett te i näven. Men i praktiken brukar jag stå med antingen ändan eller armarna i vädret, halvnäck (eller ibland näck faktiskt) och slipa, måla, tejpa och flyttandes grejer fram och tillbaka.
I vintras målade jag sovrumstaket och fönsterfoder, dörrfoder och bytte persienner och lampor.
I tisdags eftermiddag skulle jag handla blommor och jord till jobbet och stannade ute ett par timmar extra efter att det var gjort eftersom jag då slutat jobbet.

Jag tittade på sten eller klinker att ha runt kaminen när jag lagt golvet i vardagsrummet, jag tittade på sten till köket fast jag inte ens tänkt att göra köket än på nåt år.
Jag köpte till och med en toalett...
Den jag har är sliten och ful och luktar illa och den nya visade sig... inte passa.
Jag beställde den bara, men han sa att om man har ett öppet s-lås så måste man ha det i den nya toaletten också. Jag var rätt säker på att det inte var öppet och köpte en snygg och relativt billig toalett. Men sen när jag kom hem och skulle mäta avstånd till väggar och rör och sånt så inser jag att den jag köpt alltså inte kommer att passa. Den andra typen kostar 900:- till...
Nu vet jag inte hur jag ska göra. Ska jag leva med min gamla toa en stund till, eller ska jag lägga till lite pengar och bli av med problemet som jag funderat på i nästan 5 år?

Bauhaus hittade jag en hängmatta som jag till och med provlåg, jag har velat ha en hängmatta så länge jag kan minnas och den här kostade 995:- inklusive ställning och mattan var finare och kraftigare än någon annan jag sett.
Jag funderade lite och slog sen till, har man velat ha något så länge och sen hittar den något nedsatt i pris, då är det lika bra att slå till.
I kassan fungerade inte streckkoden och kassörskan frågade vad mattan kostade, jag sa som det var att den kostade antingen 995:- eller 998:-, jag var inte helt säker. Då ringde hon en kollega på den avdelningen och plötsligt slår hon in 497,50!
Tydligen var det halva priset på reapriset, vilken lycka!

Jag kom också hem med filar till motorsågen, men än har jag inte riktigt haft energi att sätta igång, men motorsågen har jag tagit in, den ligger på diskbänken...

Jag tittade på golvlister att byta till då jag lagt golvet i vardagsrummet. Lite förvirrande att det inte finns något som heter så. Det finns foder och det finns socklar. Gissar jag rätt om jag tror att det är socklar jag ska ha?

Inga kommentarer: