fredag 10 september 2010

Effektiv torsdagskväll, dubbelbokningar och förändringar























































Jag skriver in allt i min telefonalmanacka för att inte glömma saker. Står det inte där, ja då glömmer jag garanterat vad det är jag ska göra och när.
S ringde för nån vecka sedan och sa att hon kommer till Stockholm på fredagen och att vi skulle fira hennes nya jobb. Men eftersom jag just då sov middag så glömde jag att skriva in det i telefonen, sen bestämde jag med Ju och J att vi skulle fira min viktnedgång på fredagen, enligt telefonen hade jag ju inget inbokat... Sen blev det en massa fram och tillbaka och jag visste inte hur jag skulle göra. S är ju väldigt avslappnat och snäll, så hon sa att jag skulle göra det som kändes roligast även om det betydde att jag skulle skippa henne. men sen ett par timmar senare ringde hon och sa att alla verkade ha lite svårt just den här helgen och att hon skjuter på det till nästa, problemet är bara att då är jag i Vetlanda och kan ändå inte vara med. Men vi var överrens om att det var okey, så nu ska jag träffa Ju och J och äta kräftor, dricka champagne och gå ut för att dricka lite ingefäradrinkar på Bauer på söder.
Skönt att slippa välja, men trist att än en gång missa S när hon är i Stockholm, jag har inte träffat henne på hela sommaren.


Medan jag pratade med S i telefon började jag torka fläckar på golvet, det var ju någon kissfläck och någon slem eller spyafläck här och där. Sen fick jag plötsligt upp farten och städade hela huset. Jag torkade hyllor, fönsterbrädor, bytte lakan, dammsög, plockade undan, diskade, dränkte blommorna ordentligt i vasken och torkade till och med gardinstången och taklamporna. Hoppsan, nu var det plötsligt nästan skinande rent överallt och fort gick det också.

Ända sedan jag flyttade in i huset för drygt 5 år sedan har jag tagit tag i en sak i taget och nu börjar det bli riktigt fint. Nu är det i stort sett vardagsrumsgolvet och ytterdörren kvar, jag borde nog byta verandadörren också. Det drar omkring den och den är tunn som kex. Men det verkar besvärligt att byta dörrar, i sånt fall behöver jag nog hjälp med det. Alla säger att man måste bygga nytt dörrfoder och så för att kunna byta en dörr.
Tänkte att ni skulle få se förvandlingen inomhus från hur huset såg ut i annonsen till hur det ser ut just idag.

Inga kommentarer: