onsdag 22 september 2010

Kanske lite sent...

Jag kunde inte låta bli att tycka att det här var lite fyndigt, men jag förstår egentligen inte vad övervakning har med Moderaterna att göra. Men det ser lite kul ut...


Den här artikeln blir jag ledsen och förbluffad av, den här människan måste sakna precis all empati och intelligens...?
För det första förstår jag inte varför man i en och samma insändare talar för och emot samma sak? Hur kan man tycka att 11000 jobb är fy skam och vidrigt? Först ska det ordnas jobb, sen ska det fixas anställningstrygghet och rimliga löner och sen ska det ses till att ingen jobbar för mycket. Hur kan man då se det som ett nederlag när 11000 jobb skapas, ibland dem en del som tidigare var svartjobb helt utan anställningstrygghet och kontroll? Det handlar inte om att vissa ska få billiga hemtjänster, det handlar om att andra ska få vita jobb. Sen att se ned på dessa jobb och kalla det pigjobb, det är snobbigt och obildat. Det finns människor som trivs med sina jobb trots att ni andra ser det som skitjobb. Låt var och en jobba med det som passar dem och ge dem samtidigt anställningstrygghet och möjlighet att betala skatt.
Om alla skulle göra precis allt själva skulle vi fortfarande vara bönder allihopa och göra våra egna verktyg och mat. Om någon är upptagen med annat jobb under dagarna, varför måste de bestämt göra en massa annat jobb på kvällarna också för då? Är det inte bättre att alla får jobba än att vissa både dubbel och trippelarbetar?

Lars Ohlys PR-kupp baktände. Ja, jag tror att det var en PR-kupp. Han vill försöka se mer sympatisk ut, mer familjeorienterad. Men det baktände enligt Metros Online-röstning. När jag tittade hade 49592 personer röstat och 66,5 % av dem trodde att det var röstfiske. Det kändes ju oseriöst om inte annat. Varför vinkade han inte till kameran och hälsade till mamma också när han ändå höll på?



3 kommentarer:

Kerstin sa...

Övervakning: Därför att M varit med och drivit igenom FRA-lagen till exempel?

RUT: Jag har personligen inget emot att folk jobbar med att städa åt andra eller att andra har hemhjälp, men varför i hela friden ska det subventioneras av staten? Hästbranschen är också full av svartabetande tjejer. Ska vi införa RID-avdrag också?

Nova sa...

Jag kan inte se det som subvention när det bara betalas lite mindre skatt. När någon betalar en bit av något, då är det subvention...

Kerstin sa...

När någon betalar lite mindre skatt så innebär det i praktiken att staten står för det som den personen slipper betala. Jag ser ingen skillnad mellan bidrag och avdrag. Det ena är en utgift, det andra en utebliven inkomst. Det har samma effekt på statsfinanserna.