fredag 3 september 2010

Jag, TV-kocken

Igår kväll när jag kom hem testade jag att göra sån där nudelsoppa med ingefära och lök. Jag tog en halvliter vatten och la i en hönsbuljongtärning, skar färsk ingefära i små bitar och kokade den med buljongen, sedan lade jag i en bunt av nudlarna jag köpt i London och sen skurna blast av knipplök eftersom jag inte hade någon salladslök hemma.
Det blev riktigt bra! Nog tycker jag att det smakade som den i London. Enkelt var det också, det tog bara några minuter.

Idag var det förstås en hög med jobb som väntade på mig när jag kom tillbaka till jobbet efter tre dagar på resande fot. Men jag hade kul och fick en massa gjort.
På vägen hem åkte jag till ICA och handlade, det blev mest grönsaker och frukt.

Väl hemma tänkte jag sova en stund, jag var helt slut eftersom jag sovit dåligt. Av någon anledning fick jag en fruktansvärt hosta precis när jag skulle somna och sen vaknade jag av en hostattack när jag väl hade somnat någon timme senare. Det tog ytterligare en timme innan jag kunde somna om eftersom hostan höll i sig.
Men nu när jag skulle sova lite middag ringde en god vän som jag inte pratat med på länge så jag svarade. Det är jag glad för, hon hade goda nyheter, hon hade blivit befordrad på jobbet och har nu fått en chefstjänst. Hon bor i Dalarna och gav besked att hon kommer till Stockholm för att fira den nya tjänsten med oss nästa fredag!

Sen kände jag mig piggare och gick upp och började förbereda för att laga mat. Då ringde syrran och undrade om hon, jag och ungarna skulle gå ut och äta. Jag hade redan plockat fram allt och hade ingen energi, lite synd, för det är så sällan vi gör sånt bara vi fyra.

Men sen satte jag mig framför TVn och tittade på Saltkråkan och hackade och skar alla grönsaker och lade dem i små skålar. Vissa människor blir lugna av att laga mat, själv blir jag stressad. Därför kör jag TV-kockrejset och har allt klart i skålar, det gör mig mindre stressad i själva matlagningen.
Tanken var att göra en vegetarisk pastasås så jag skar tomater, lök, oliver, vitlök, champinjoner, morötter och örter. Sen kom jag på att jag glömt de soltorkade tomaterna och skar upp dem i köket medan det andra puttrade på spisen.
Jag hällde på lite tomatjuice och worshestersås och hade i 1½ grönsaksbuljongtärning och lite god olivolja och sen fick det sköta sig självt, under tiden grillade jag två auberginer i ugnen.

När såsen var klar var jag inte hungrig längre, allt fixande och den starka doften hade varit tillräckligt för att mätta mig. Så jag beslutade att slänga i rispasta i såsen så att jag hade en massa portioner av "allt-i-ett"mat. Det är superenkelt, det ska ni testa.

Auberginen skalade jag när den var bränd på utsidan och ihopsjunken i köttet, då är den nämligen färdig. Sen skar jag den i småbitar och hade i salt och den goda olivoljan. Det varken låter gott eller ser gott ut, men jag lovar, det är jättegott.












Men trots alla ansträngningar var jag nu inte sugen på någon mat och senare åt jag en påse edamame istället för det jag gjort. Det hamnade i kylen istället.
Är det någon som vill komma på middag imorgon eller lördag?


Under tiden som maten lagade sig själv diskade jag och städade i köket, så det var fint när jag var klar.

Inga kommentarer: