måndag 27 september 2010

En del sitter i ryggmärgen, annat verkar helt omöjligt att få att fastna

Torsdag och första dagen för min grekiska-kurs som jag anmält mig till. Dessvärre är det svårt att hitta grekiska-kurser, så jag fick ta den som jag hittade. Det innebär att jag måste ta mig från Väsby till Norrtull och vara där vid Medborgarskolan klockan 17.30. Det kan ju vara en utmaning...
Just denna torsdag var det dock inte särskilt mycket trafik, de sa till och med på radion att det var lugnare än vanligt. Vad det kan bero på vet jag inte. Men jag åkte i god tid och var framme i god tid.
Jag hade anmält mig till en nybörjarkurs, jag kan ju en del men behöver även träna på mer grundläggande saker som vissa av bokstäverna. Jag kan läsa på grekiska, men har svårt med ett par bokstäver och sen är ju det största problemet att jag inte förstår vad jag läser...
Jag var lite orolig att det skulle bli för grundläggande att börja på nybörjarnivå, men det visade sig att jag inte var ensam om att kunna lite. Alla utom en kunde de grundläggande sakerna som alfabet och enklare fraser så vi kom igång med en rivstart. Jag kan utan att tänka läsa och förstå vissa enkla fraser, men andra som jag vet att jag försökt nöta in, de finns bara inte i min hjärna.
Jag kan inte låta bli att bli stressad och få lite prestationsångest eftersom jag är rädd att det som tänker fastna redan har fastnat och att resten är kört. Det har hänt förr att min hjärna gått i strejk när det är något jag väldigt gärna vill lära mig och förstå.
När de förklarar och så så är det fullkomligt klart för mig, 5 minuter senare har det ramlat ut igen...
Det är i alla fall kul att jag äntligen fått ändan ur vagnen och kommit iväg på nåt nyttigt. Jag får väl be "brorsan" med familj att testa enkla fraser med mig för att se om jag kommer någon vart.

Inga kommentarer: