söndag 5 september 2010

Vaknat på fel sida och kärlek som svalnar

Ja, kanske vaknade jag på fel sida, men jag kände mig egentligen rätt uppåt och optimistisk på lördagen när jag gick upp. Efter en massa sms fram och tillbaka stod det klart att tjejerna inte var i skick att komma och äta nybakade scones hemma hos mig till frukost.

Jag tog en stackars trist finsk rågmacka istället och tuggade den så gott det gick medan jag sköljde ned den med te.

Under tiden gick tvättmaskinen runt med lite handdukar och underlakan och planen var att klippa gräset och börja ta tag i resten av veden. Men det var kallt i huset så istället för att fixa ny ved började helt enkelt att elda upp den jag redan har...

Sen mitt i alltihop ringde L och sa att hon mådde bättre, hon hade vilat lite och värmt upp sin onda nacke och var nu inne på att åka och shoppa nya kastruller till den nya induktionshällen de fått installerad. Hon och A behövde också externa hårddiskar och ville ha hjälp att välja lämpliga Kanske är det mitt tjat som gjort susen eller så har de fått idén någon annanstans ifrån, nu skulle de i alla fall börja "back-uppa" mer effektivt, eller som i ett fall för första gången?
Själv ville jag göra ett återköp på Ikea när vi ändå skulle till Barkarby och så ville jag titta på golv till vardagsrummet. På vägen till Barkarby stannade vi vid Sigtuna Golv som faktiskt ligger i Väsby, där hittade vi två golv som kanske kan fungera i vardagsrummet och vi tog hem provplattorna för att testa. Det blev svårt att få in dem i bilen, men med lite tråcklande gick det så småningom in, A satt visserligen lite trångt i baksätet, men med tanke på att L köpt en stor hushållsassistent som hon hade i knät så var väl jag den enda som satt någorlunda bekvämt.
Vi visste att det skulle vara loppis på Ikeas parkering så tjejerna ville hålla sig därifrån. Det var första gången jag fräste ifrån den dagen, om jag skjutsar runt folk hela vägen till Barkarby vill jag nog få mitt ärende på Ikea gjort samtidigt, annars hade jag ju fått åka tillbaka nu i veckan. Vi bestämde oss för att åka till Media Markt först för att låta loppismänniskorna packa ihop och åka hem först. Men till Media Markt var det kö... varför hade vi ingen aning om men vi fick helt enkelt stå där och vänta. Det visade sig att det var utförsäljning där och hela övervåningen var tömd förutom DVD-filmerna som de klämt ihop i en trång gång där det inte gick att passera varandra. Plötsligt stod jag mitt i gången utan någon som helst möjlighet att ta mig ut åt något håll, dessutom pressade folk på från båda ändar. Det var andra gången jag fräste. Jag sa med hög röst: -Om någon bara kunde bestämma sig för att gå tillbaka åt ett håll så att vi i mitten kommer ut, sen kan ni pressa bäst ni vill mot mitten igen. Slutligen hade jag kommit ut och det utan att skada någon fysiskt. Jag hade känt paniken komma krypande och hade höjt rösten istället för att veva med armarna omkring mig.
Sen gick vi ut i utförsäljningen som var i ett tält. Priserna visade sig vara löjligt höga för en utförsäljning och bara några varor var nedsatta, allt jag behövde eller ville ha hade såklart ordinarie pris... Folk trängde sig, armbågade och prislappar var det väldigt ont om, så folk var tvungna att få tag i en säljare ens för att veta vad sakerna kostade.

Trots detta kom jag hem med en juicemaskin, det var den enda av den typen och de erbjöd sig att beställa hem en åt mig, men de kan glömma att jag åker tillbaka till dem innan de byggt klart om det inte är absolut nödvändigt. Jag som var så nykär i Media Markt och deras service. Den såg vi inte till alls, de var rent utav otrevliga några av dem. Säljaren som hjälpte mig med juicemaskinen var visserligen helt okey och slutligen kom vi överrens om ett pris på 950:- för demoexet fast han egentligen inte ville sälja det. Ordinarie pris var 1200:- Inte så mycket skillnad alltså, men det var för att han hellre ville beställa hem en åt mig.
Många fräsningar inklusive om det faktum att de inte dragit 20% på priset på de externa hårddiskarna så som det stått vid hyllan att de skulle och en hel del annat kom vi slutligen ut till bilen och packade in grejerna.

Vi åkte sen mot Ikea och Pizza Hut och kastade av L i farten vid restaurangen för att ta reda på om det var öppet och hur fullt det var. Det tog bara 10 minuter för mig att lämna tillbaka grejerna på Ikea och äntligen träffade jag en riktigt serviceminded människa för första gången den här dagen. När jag kom ut hade L tagit sig tillbaka och hade besked, restaurangen var öppen och det fanns gott om plats. Vi hittade ingen parkering nära någon ingång och gick den vägen som L hade sett stod att man skulle ta enligt skyltar i den andra entrén, det vill säga genom Outlet-området. Efter en relativt lång promenad mot strömmen drog vi i dörren och inser att den är låst... Ingen verkar benägen att öppna heller så vi får gå hela långa vägen tillbaka och runt åt andra hållet. Mycket riktigt finns det skyltar i den entrén att man ska vänta vid den andra entrén, så vi går dit. Där får vi vänta i kö i nästan 10 minuter innan vi ens får ett bord. Jag var rasande vid det laget, vilken jävla skitdag detta visade sig bli. Sen fick vi ett bord och den enda servitrisen som ägde både servicekänsla och humor. Sen hade vi trots allt rätt trevligt efter att jag bitchat klart. Där inne träffade vi C från stallet och hennes man och hans bror och jag bitchade lite om allt till dem också. Men sanningen att säga är jag sällan på dåligt humör, så det kanske är okey. Den här dagen hade jag i alla fall anledning.

Sen var vi i paltkoma och hade varit och shoppat och grejat i ungefär 5 timmar, så vi skyndade oss hem för att hinna vila en stund, för på vägen hem hade vi bestämt att vi skulle till stan på kvällen.
Bilderna visar hur golven ser ut respektive hur väggarna i vardagsrummet ser ut. Färgen kallas palatsgrön och är lite av en 1700-talsgrön. Lite mintig till färgen men också lite grå.
Ge mig gärna input om vad ni tycker. Jag vill inte gärna göra ett 6000:- misstag, det måste bli snyggt så att säga.
Jag sov en timme och kände mig mycket bättre när jag vaknade, sen satte jag igång att locka håret vilket tar en enorm tid om man har en massa långa hårstrån och det har jag. Plötsligt var klockan 22 och jag hade sagt att jag skulle komma och hämta före 22. Hoppsan, jag dök upp hos A vid 22.20 och sen åkte vi till stan.

Vi bestämde oss för att gå till Bon Palais, det är gamla Aladdin. Det är helt okey där visade det sig. Åldrarna var ganska blandade, stämningen trevlig och ingen drack tills han/hon var dretfull. Det var helt enkelt folk med stil som gick där och det är ju trevlig omväxling mot Väsbypubarna.
De hade som sagt stil, men snobbiga var de inte, för mig är det en lagom blandning, jag vill gärna tro att jag själv passar in på den beskrivningen.
L hade så gott som utmanat oss att om hon skulle med till stan så skulle vi fan hångla med någon också, anledningen till det var att vi ansåg att singlar ska hålla till i stan där det finns lite mer att välja på. Det betyder ju inte nödvändigtvis att man hittar nåt allra första gången man går ut då...
Vi hade i alla fall kul och A tvingade både mig och L att dansa och det vägrar vi normalt sett. Lite otur hade jag (som vanligt?) de som visade mig uppmärksamhet var av den typen att de antingen var alldeles för gamla för mig eller såna som jag inte ens skulle peta på med en 3 meter lång pinne. Sen tror jag bestämt att jag höll på att bli uppraggad av en tjej också...

Efter att jag återigen tappat tålamodet, den här gången med A för att hon vägrade slita sig från killen hon snackade med och jag ville åka hem. Jag har inget emot att vara fyllechaffis, men jag avskyr att behöva vänta. Dessutom skulle jag upp tidigt på söndagen. Jag kom inte i säng förrän vid 4.30, väckarklockan var ställd på 8.20.





Inga kommentarer: