torsdag 30 september 2010

Oj, energin räckte en bra bit


Både katten och hunden var riktigt trötta på onsdagsmorgonen och såg så söta ut där de låg. Turre låg i sängen med täcket över sig, bara nosen syntes. Katten låg i hundburen, det är hans nya favoritplats. Jag var tvungen att ta kort på dem.
Ibland har jag energi och inspiration nog att komma iväg efter jobbet och faktiskt få något gjort, men sen när jag kommer hem går luften ur mig och det tar ett par dagar innan jag faktiskt kommer igång med det jag hade tänkt mig att göra.
På lunchen igår åkte jag till Flügger för att handla färg till badrummet. Varför ska man välja att ha grejer till ett enda projekt när man kan handla alltihopa och sen alternera projekten i den takt som inspirationen och energin kommer?

Alltså köpte jag grundfärg och takfärg till taket, kvistlack har jag kvar sedan tidigare projekt. Jag köpte också grundfärg och färg till lister, dörrfoder och fönsterfoder. Förhoppningsvis är det inte betsat utan lackat, annars måste jag komplettera med spärrfärg också. Jag får provmåla en bit och se om det kryper igenom eller inte.
Sen har jag stört mig på väggfärgen i badrummet sedan jag målade dit den. Den är gul/grön och var det enda jag hittade som passade med det terracottafärgade kaklet. Men nu fick jag hjälp att hitta en färg som borde fungera minst lika bra med kaklet, men också passa mig bättre personligen. De som gjorde i ordning badrummet med kakel och grejer en gång i tiden valde enligt mig ett ganska fult kakel, men det var modernt då tror jag. Men smarta som de var så lade de resterna från paketet med kakel i krypgrunden, där är de skyddade för väder och vind och finns till hands när du behöver ta med en till färgaffären för att hitta en färg.

Som jag sa är det ju onödigt att ta ett projekt i taget, det var därför jag köpte färg till alla ytor i badrummet på en gång. Sen kompletterade jag med skrapa och färg till ytterdörren också, sen får vi väl se när det faktiskt blir av att måla den, det är ju inte så kul att sova med öppen ytterdörr och om jag målar kanterna på dörren kan jag ju inte stänga den tills det har torkat och det torkar långsammare ju kallare och fuktigare det är...
Efter jobbet åkte jag till Byggmax och köpte reglar, lister och en typ av lackad skiva.
Tanken var att börja fixa taket till vedförvaringen. Dessutom ville jag sätta ett jordstopp vid rabatten fram så att inte all jord rinner iväg. Jag bad om det när D gjorde rabatten men det är ingen idé att diskutera med envisa Irländare, enligt honom behövdes det inte. Men nu har det i sommar blivit uppenbart att jag hade rätt.
Jag gjorde det enkelt för mig och sågade bara en lagom lång skiva och satte in bredvid verandan och spikade fast den. Nu ska nog jorden hålla sig på plats. Nu ska jag bara handla lite mer jord.
Sen satte jag fast en list på väggen för att fästa taket i. Eftersom marken lutar där jag satt vedförrådet så står det ju inte helt rakt, men nu satte jag listen helt rakt på väggen, jag tror det ser bättre ut så på håll om inte annat. Sen satte jag en regel på vardera sidan och där såg jag till att de stod lodrätt, så i förhållande till resten av förrådet så ser de ut att stå snett.
Nu är bara frågan vad jag ska sätta för tak? Jag tror att det blir korrugerad plåt, men då måste jag också sätta fler stag att fästa det i. Så det blir till att åka tillbaka till ByggMax. Men en bra början blev det i alla fall och det tog mindre än en timme totalt med båda projekten.
På väg från ByggMax stannade jag på Ica för att handla grönsaker och kom hem med kött och fågel också, det är ovanligt för mig.
Ikväll ska jag grilla fågel i ugnen tror jag. Men just nu har jag tydligen energi för det allra mesta, så det är planerade goda middagar framöver och det lär ju räcka till en massa luncher också.
Till middag blev det resterna av bruschetta-röran på hembakat bröd ingnidet med vitlök. Om jag får säga det själv så gör jag en grym bruschetta, välkommen hit och smaka!
Det energin inte räckte till var en genomtänkt middag eller vikning av den torra tvätten. Men så finns det ju mer tid för det under resten av veckan och helgen. Att stå ute och snickra gör man bäst i torrt väder.

Inga kommentarer: