måndag 13 september 2010

Underbar, fantastisk fredag!

Det gick lika bra på jobbet på fredagen som det gjort resten av veckan. Sen åkte jag tillbaka med golvproverna och sen förbi sopstationen med lite kartonger. Skönt att städa upp lite inför helgen.
Jag åkte ned till ICA Kvantum också för att handla kräftor till kvällen och hittade såna där Festkräftor som vi åt på torpet när vi var där, de är jättegoda.

Sen åkte jag hem och var tvungen att äta lite mellanmål, jag lade mig för att vila en stund och gjorde väl det i nån timme eller så, men somnade inte riktigt. Jag kände mig i alla fall lite mer utvilad sen.
Ändå tog det rätt lång tid för mig att komma i duschen och bli klar så pass att jag kunde hämta J och Ju's son A hemma hos J.
Vi var i alla fall framme vid strax före 19 hos Ju och hamnade förstås på balkongen direkt. Där satt vi sen och tog en cider och lite vin medan vi utbytte information om vad som hänt sedan sist och det var en hel del faktiskt, särskilt sedan jag såg J senast. Balkongen är inredd med thailändska kuddar och dynor och en massa filtar och täcken och man har det väldigt mysigt där ute, särskilt som manmåste sitta halvt i knät på varandra för att få plats om man är tre eller flera. Sen började vi bli hungriga och satte tänderna i kräftorna och lite bröd, medan A åt majskolvar, han gillar inte kräftor. Hans bror är helt tokig i dem däremot och han åt upp resterna när han kom hem från sin konsert.
Sen hamnade vi på balkongen igen och vi korkade upp Champagnen, den jag fått av J från Bangkok, när han kom och hälsade på.
Jag gillar ju inte champagne, men Ju och J "tvingade" i mig två glas i alla fall, det var ju mig vi skulle fira. Man kan ju tycka att det är lite slöseri att offra så fin champagne på någon som grinar illa vid smaken av den. Men den fick ju önskad effekt i alla fall. Det kändes festligt och lyxigt och strax var jag dessutom lite yr och fnissig. Det kommer som ett expresståg nu för tiden och försvinner nästan lika snabbt. Sen ville jag absolut in till stan för att prova ingefäradrinken nu när jag ändå inte kunde köra hem. J och Ju kände inte för det egentligen, men snälla som de är hängde de på till Bauer i Götgatsbacken. Taxichauffören som körde oss var trevlig och satt och sjöng svensk rock för oss och när vi kom fram tog han en cigg med oss också innan han åkte. Vi kom till Bauer knappt en timme innan de skulle stänga och vi bad om Christoffers ingefäradrink och den andra bartendern sa att han skulle hämta Christoffer.
Christoffer är inte bara duktig på att hitta på och göra drinkar, han är fantastiskt trevlig och serviceminded också. Bauer är helt klart värt ett besök, detta trots att man känner sig betydligt äldre än de flesta andra besökarna.
Han kände igen oss också, eller Ju i alla fall och fixade en varsin drink åt oss. Det såg ut att bara vara en massa olika alkoholsorter i den förutom ingefärsljuicen och lite citronjuice eller nåt och lite äggvita för skummets skull. Ändå smakar den inte det minsta alkohol vilket är ett stort plus för en sån som jag som avskyr alkoholsmak.
Den var precis lika god som förra gången om än med lite starkare ingefärssmak och J gillade den lika mycket som vi. Innan jag hunnit dricka klart blev Ju orolig för äldsta sonen och tog en taxi tillbaka hem, i paniken tittade hon inte på klockan förrän efter att hon satt sig i taxin, den var bara några minuter i 1 och Bauer stänger 1.
Nåja, jag och J drack upp våra drinkar och sen kom jag på att min Grekiska bror L kanske jobbade, han kör taxi.
Efter att han sms:at honom fick jag svaret att han jobbade och dessutom var i stan och höll på med en körning som skulle avslutas på söder. Perfekt!
Alltså kom han och hämtade oss 10 minuter senare och jag tyckte att kvällen bara blev bättre och bättre. Han och J verkade komma bra överrens och vi pratade om Grekland och lite vad som hänt efter att jag åkt hem. L hade tappat en massa vikt under tiden han var i Grekland, magen var nästan helt borta och han såg 10 år yngre ut. Anledningen var att han och hans kusin A spelat racketboll på stranden varje dag i flera timmar.
När vi kom fram tog vi en cigg och kramades och sen var han tvungen att jobba vidare. Vi lovade varandra att ses snart och jag påpekade att jag hade vinägerchips från England till hans fru.
Sen fortsatte vi kvällen där vi började den, på Ju's balkong, kvällen blev ju inte sämre av att Ju's son mådde alldeles utmärkt och att oron hade varit i onödan.
Sen bäddade jag i kökssoffan och somnade på stört trots att jag trodde att det skulle ta tid. Sen sov jag faktiskt hela natten utan avbrott.

Inga kommentarer: