torsdag 31 maj 2012

Nu överlever jag garanterat vintern


20/5 När jag gick upp på söndagen satte jag genast igång att städa upp och diska i köket, jag har visst fått någon extra ordningsknäpp just nu för efter frukost diskade jag upp igen...
Sen gick jag ut för att fortsätta med veden och med hjälp av vedtunnan körde jag lass efter lass till kortsidan av huset och staplade allt prydligt. Men sen var det fullt och jag packade in Turre och mig själv i bilen och åkte till ByggMax för att köpa spik. Det kändes enklare än att leta upp den försvunna asken med spik som skulle finnas någonstans. Jag letade på de mest troliga ställena men sen var det stopp, i förrådet är det helt enkelt alldeles för mycket grejer.
På vägen hem åkte jag förbi jobbet och hämtade en halvpall och lite överblivet virke bland soporna vi har där och sen åkte jag hem och byggde kvickt ihop en ny tillfällig vedplats och sen ställde jag halvpallen med kragar bredvid, det är till nästa lass ved tänkte jag.
Sen fortsatte jag stapla den klyvna veden och sen fortsatte jag att klyva upp de större bitarna från grenarna jag sågat upp.
Efter att ha staplat även det så städade jag upp på gräsmattan och tog bort allt skräp som blir efter sågning och klyvning.
Se hur mycket färdig ved jag har! Jag har aldrig haft så mycket och definitivt inte så tidigt på året!
Medan jag jobbade låg Turre och Judas tillsammans i de svala resterna av gräset, det som jag inte kunnat klippa på grund av träden som låg i vägen där.
När jag kom in igen på eftermiddagen/kvällen hade jag haft ännu en heldag i trädgården med veden och var väldigt nöjd med mig själv, dessutom var det varmt och skönt i solen och kanske blev man lite solbränd också?
Konstigt nog hade jag energi kvar när jag kom in så jag skrubbade potatis och kokade den och sen skar jag upp gravlax och åt potatis med lax och gravlaxsås. Det var ändå godare än det ser ut och det var faktiskt svensk färskpotatis! Sånt har man råd med när man är ensam och liten i maten!
Hela kvällen var jag jättetörstig och drack en hel massa vatten och Mer och Te.

Inga kommentarer: