tisdag 3 januari 2012

Där åkte några delar till av hunden i soporna

2/1-2011
På måndagsmorgonen åkte jag raka vägen till Södra Djursjukhuset i Kungens Kurva för att lämna in Turre för ännu en operation. Han luktade illa i munnen och snorade lika mycket som tidigare och nu hostade han också en hel del. Veterinären lyssnade på hans hjärta och så och sen tog de med sig honom och jag åkte till jobbet. Konstigt nog var det inte köer åt något av hållen trots att det var ganska mycket trafik, kanske är folk fortfarande lediga efter jul och nyår eller så lyckades jag helt enkelt pricka in precis rätt tid på dygnet att åka genom stan. Det känns alltid lite konstigt att vara på jobbet utan Turre och eftersom grinden vid mitt kontor är öppen så märker alla andra av det väldigt snabbt också.
Jag vet inte varför och jag misstänker att det inte alls intresserar någon annan än mig, men jag kom plötsligt på under lunchen att han som spelar Toby Ziegler i The West Wing är med i Jurrasic Park II. Jag har sett The West Wing, hela serien en gång tidigare och jag har sett Jurrasic park II massor med gånger, men det var första gången det slog mig och då bara sådär ur det blå.
Efter jobbet åkte jag hem och tog det lugnt en stund men precis då jag somnat till ringde de från sjukhuset och sa att Turre var färdigopererad och att han höll på att vakna, men jag skulle inte hämta honom förrän vid 19 i alla fall. De hade dragit ut ännu en tand och den här gången tog vi och kastrerade honom också. Vi får hålla tummarna att det får honom att må bättre.
 Vid 18 ringde jag och frågade systerdottern om hon kunde följa med och hålla mig sällskap och det kunde hon och vi kom dit precis vid 19 och hämtade Turre som var glad att se oss men var rätt trött.
Först testade vi att ha Turre i L's knä, men hon är för smal och han för lång, han hade svårt att få plats där, sen provade vi att ha honom vid hennes fötter och så åkte vi till en hästkompis svärmor för att hämta honung jag köpt av henne. Svärmor bor i Stockholm och tog med sig honungen åt mig, så nu åkte vi till Rönninge för att hämta den. En av hennes grannar heter Inge Markström, det tyckte jag och L var kul, men det kanske är för att vi har dålig humor?
Jag ringde till henne när vi var på plats och hon kom ned med min 3 kg hink med honung, prima, ekologisk, hem"odlad"honung! Jag använder inte så mycket honung, men jag använder det hela tiden till te och det kommer visserligen att räcka länge, men det går åt så småningom.
Eftersom Turre var väldigt missnöjd med att sitta i framsätet eller på golvet så gjorde vi ett försök att mosa in ohnom och hans tratt i bilburen och det gick alldeles utmärkt och sen höll han tyst större delen av tiden.
På vägen hem sen gjorde vi en avstickare in till det nattöppna apoteket så att jag skulle slippa stressa över att mitt apotek kanske inte skulle ha medicinen i lager.
Jag fick vänta ett tag och det kanske är hela idén för jag hann plocka på mig scrubrondeller och multivitaminer. Scrubrondellerna är kanske en bra idé vi får se, det är nog enklare än att köra peeling där kornen hamnar alla på ett ställe och inga alls på ett annat.
Sen kom vi äntligen iväg hemåt igen och gjorde ännu ett stopp, den här gången hos mamma för att hämta resterna av tzatzikin jag gett dem på nyår, det var ganska mycket kvar faktiskt.
Jag lämnade av L och åkte hemåt och åt bröd och tzatziki till sen middag.
Jag är rätt så säker på att jag aldrig fått allt detta gjort om inte L varit med, hon har bra inflytande på mig fast hon själv är rätt lat faktiskt.

Inga kommentarer: