måndag 16 januari 2012

Var det verkligen så länge sedan?

12/1 På torsdagen dök det plötsligt upp en annons i högermarginalen på Facebook och det var bilder på flera fina klänningar. Jag klickade faktiskt på den och hade i slutänden beställt hela 6 stycken klänningar från denna sajt som hette Bonprix. Tillsammans kostade de drygt 1600:- vilket innebär runt 275:- per klänning... Om de inte är av ursopig kvalité eller inte dyker upp eller kanske har helt fel passform, jag då är det garanterat en bra affär. Jag återkommer med resultatet.
Efter jobbet hade jag hämtat min nya kamera på ICA, det gick fort! Den tycks vara allt jag hoppats, men det märks säkert i slutänden om den inte är det. Jag laddade i alla fall batteriet och testade den lite grann, jag tycker nog att bilderna håller bättre kvalité än med gamla kameran. Turre fick slippa tratten helt vid det här laget och sov som en stock i soffan och brydde sig inte om att jag testade kameran på honom, blöjan åkte också av, det tycktes som om kastreringen redan hjälpt. Han prostata var förstorad vilket påverkade kisseriet. Enligt djursjukhuset var det inga problem att få ut detta på försäkringen eftersom han hade konstaterat förstorad prostata men nu hävdar Agria att han inte har några medicinska skäl att kastreras... Tror de att man plötsligt får för sig att kastrera en hund när han bli 9 år gammal, utan några skäl? Nåja, djursjukhuset säger att de tänker pratat med Agria, de förstår inte beslutet. Jag har aldrig haft problem med Agria tidigare, jag hoppas att inte det här blir dumt nu, det finns ju faktiskt medicinska anledningar till operationen.
På kvällen tvättade jag för första gången sedan före jul och det var skönt att ta tag i det, men det var skönt att ha en tvättpaus också.
Jag städade undan lite och packade julkulorna i en särskild väska jag fått av mamma, men det var lite svårt för den var uppdelad i fack inuti och bara de mindre glaskulorna passade i dessa fack. Det slutade med att jag pressade ned de andra också men inte direkt i facken.
Jag slängde ju ut julgranen på verandan och där barrade den ju ytterligare, nu drar Judas in barr varje gång han går igenom kattluckan...
Jag gjorde potatismos och stekte en bitlax jag hade i frysen, jag är jättebra på att göra potatismos, men jag gör det bara någon gång om året av någon anledning. Det var en god middag.
Resten av kvällen satt jag mest i soffan och tittade på första säsongen av Remington Steele, jag trodde att den skulle vara rätt bra, det var den inte...
Det finns flera saker jag stör mig på; i början av varje episod så visas klipp från episoden så du vet precis vad som kommer att hända i det här avsnittet... Sen kommer världens längsta "intro" med bakgrundsinformation och sen är allt lite överspelat och överdramatiskt och sen att musiken och kläderna till stor del är löjeväckande, det får vi nog anklaga 80-talet för. Men man kan ju undra varför man skulle gå runt i gula eller rosa säckar utan midja och med uggle-glasögon...
I slutet av varje avsnitt så skojar någon av karaktärerna till det och de tittar på varandra och skrattar och så fryser bilden. Huhhh, jag vet inte om jag klarar att se hela säsongen. Några fler lär det ju inte bli i alla fall.
Efter att ha suttit still större delen av kvällen hade jag svårt att gå, träningsvärken som jag känt av hela dagen hade nu fått chans att kallna och bli värre och Turre tittade konstigt på mig när jag vankade omkring i huset.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej kvaliteten på den klänning jag skickade efter var mycket bra, dessvärre kan jag inte ha den numera så vill du ha den så får du den.

Anki Lind

Anonym sa...

Hej hej
försäkringsbolagen är svåra när det gäller kastrering. Måste kastrera Eks då han har fått problem med pungkulorna och vet säger att han måste kastreras för att kunna fortsätta ett normalt liv utan rörelsestörningar men försäkringsbolagen säger nej. Dom ersätter inte ens komplikationer efter kastrering.
Hade ju gärna haft kvar honom som hingst men har nu inget val eftersom han har problem, är ju inte så att man kastrerar en 10-årig hingst bara för att det är kul :-\

Kram Carro