söndag 1 januari 2012

A Christmas Carol

På fredagen hade jag i uppdrag att hämta smörgåstårtor på konditoriet, vi skulle fira av våra chefer som avgår till nyår. Tyvärr visade det sig att konditoriet inte alls var bra på att göra smörgåstårtor, ICA däremot är väldigt duktiga på det. De här tårtorna smakade bara grädde och jag kunde inte ens äta upp min bit och jag som älskar smörgåstårta... Men de ser fina ut eller hur?
Fyllningen bestod bara av grädde, majonnäs och dill, inga räkor eller något sånt, det var ett dumt beslut.
Vi hade skramlat ihop till presenter och de fick varsin slipsnål i guld och de ska få dem ingraverade också, men det hanns inte med innan.
En stor bukett blommor var fick de också. Sen berättade de företagets historia och jag kände ju till den men det var många som blev förvånade över en del av informationen.
Vi slutade redan klockan 12 eftersom det var dagen före julafton och när jag kom hem vilade jag lite och sen for jag omkring och städade och pysslade tills det var dags att åka in till stan för att se "A Christmas Carol" på Maximteatern med sommargrannen M.
Vi möttes upp utanför Tudor Arms men inte ens med all den vilja P hade att ordna ett bord till oss så fanns det någon plats att äta därinne, det var tvärfullt. Vi tog en promenad runt kvarteret mot Maximteatern och hittade en italiensk restaurang precis mittemot teatern. Servicen var sådär och maten var smaklös och ointressant och inte helt billig. Vi hade båda valt canneloni och M tyckte att de var okey men jag tyckte inte ens det...
Precis lagom tills teatern började var vi på plats i våra stolar och vi hade riktigt bra platser på 3:e raden, men M hade sån otur att hon hamnade bakom den enda långskånken på rad 2.
Föreställningen var helt fantastisk! Skådespelarna är jättebra, de sjunger vackert och spelar sina roller väldigt väl. Främst blir man förstås imponerad av de tre barnen som gör fantastiska insatser och sjunger så hjärtskärande vackertDe två småflickorna överraskade och skrämde när de spelade demonerna "Want" och "Ignorance" och såg så läskiga ut att man fick rysningar, liksom förra året så var effekterna väldigt bra också och om jag hade varit ett barn hade jag blivit vettskrämd när spökena kom in, nu blev jag bara lite skakis...
När jag kom hem bakade jag bröd till julaftonsfrukosten så som jag lovat att göra och sen slog jag in alla julklapparna. Det var flera år sedan jag hade allt det klart före själv julafton så det kändes bra.
Sen bytte jag lakan i sängen och duschade och gick till sängs men då var klockan redan 2.

Inga kommentarer: