torsdag 22 december 2011

I dagarna tre

På torsdagen var jag tvungen att gå tidigare från jobbet för att hinna möta upp Ju och gänget för en födelsedagsmiddag, den här gången var det ju faktiskt hennes riktiga födelsedag även om detta skulle bli hennes och min "i-dagarna-tre" final.
Allt bara strulade till sig, först kom jag inte iväg från jobbet när jag skulle och sen kom jag på att jag behövde lämna Turre till mamma och tanka bilen... Slutligen dök jag i alla fall upp och hämtade B och L lite senare än tänkt men sen kom vi i alla fall iväg mot stan. På nåt underligt vänster så lyckades vi ta oss in till Gamla Stan, parkera och komma exakt i tid till restaurangen trots att det var köer och vi hade runt 40 minuter på oss totalt. Jag kan inte annat än kalla det team work, jag valde väg in till stan, B och L valde väg i stan och allt klickade.
Vi gick in på Le Rouge och väntade på de andra och sen blev vi placerade vid ett stort runt bord vilket ju alltid är väldigt bra socialt särskilt om man inte bara är par och inte alla redan känner varandra väl. Jag känner eller har träffat alla men B och L kände inte N och C. Det visade sig vara ett helt underbart gäng att samla på ett ställe, vi skulle ha bordet från 17 till 20, det slutade med att vi satt kvar till 23... Vid ett tillfälle kom personalen och frågade på ett väldigt trevlig sätt om vi kunde flytta till baren om 10 minuter och vi svarade att absolut kunde vi det. Strax senare kom de tillbaka och sa att vi kunde sitta kvar. De hade uppenbarligen flyttat runt folk så att vi skulle slippa flytta! Servicen var utmärkt, personalen trevlig, maten bra och lokalen vacker. Det var första gången jag var där men absolut inte sista!
Under de timmar vi satt runt detta bord hade vi en massa skratt och diskussioner alla tillsammans och mer intima pratstunder på 2-3 personer och vi flyttade runt lite beroende på vem vi pratade med för tillfället.

N bröt sig in i en burk som stod på bordet, vi var helt enkelt tvungna att kolla vad det var inuti, vi skojade med varandra och personalen och hade mer djupa snack också.
Jag åt dovhjort med senapsstuvad potatis till varmrätt och den var jättebra, sen fick jag dela N's efterrätt, jag tror att det var chokladpudding med kaffeskum på, attans god var den i alla fall!
De andra tog en efterrättsbricka med lite allt möjligt på.
Strax efter 23 gick vi till bilen och vi var 5 i min bil och 2 tog taxi och så åkte vi till Anchor för där skulle Ju's kompis Lizette spela. Jag är ju ingen direkt hårdrockstjej men de var riktigt, riktigt bra! Vi stod längst fram och beundrade den söta Lizette och de duktiga musikerna.
Vid 1 hade B och L tröttnat ordentligt och vi åkte hemåt, jag körde hem dem och sen hämtade jag Turre och åkte hem.
I bilen hem ojade vi oss om och om igen över vilken fantastisk kväll vi haft och hur fina människor hela gruppen var. Jag har verkligen, helt ärligt inte haft så trevligt på flera år!
Det här kanske jag kan leva på ett tag.
Vilken fantastisk kväll!


1 kommentar:

JCMAS sa...

Jag säger som du, absolut den bästa kväll jag haft på många år!! Tack för att du var med och gjorde det möjligt!