måndag 12 december 2011

Det var nästan så att man blev rädd


När jag vaknade på söndagen insåg jag att jag bara hade knäckebröd hemma och det kan man ju inte äta till söndagsfrukost så jag svängde ihop ett par scones istället. Jag har aldrig tidigare använt rågsikt till det och för att inte utmana ödet använde jag hälften rågsikt och hälften vetemjöl vilket inte gjorde någon som helst skillnad så nästa gång testar jag kanske med bara rågsikt.
Jag åt frukost i godan ro och tittade på The West Wing under tiden och sen satte jag igång med att diska upp i köket och sen städa ur först mitt "barskåp" och sen skåpet med alla bakformar, riskokare och sånt. Konstigt nog fick inte alla flaskor plats längre när jag organiserat barskåpet, medan det  i det andra skåpet blev en massa plats över...
Är det inte underligt att en person som dricker så lite alkohol som jag har så mycket hemma? Eller är det just för att jag aldrig dricker? Jag har till exempel 3 sorters Bailey's hemma, Gräddkola, kaffe och biscotti, men inte original som är den som jag faktiskt tycker om. Jag har en massa gånger bjudit in folk på bartömning och alla är eld och lågor ända tills det är dags, då tar de antingen bilen och skippar drickat eller så känner de sig oartiga att komma tomhänta och så slutar det mer att jag har mer alkohol än någonsin i skåpet då de åker hem... Det som inte syns på bilden är alla halvflaskor med glögg och cider, öl och alkoläsk som hamnat på andra hyllor för att få plats.
Lagom tills jag städat klart skåpen var det dags för att göra i ordning sig för att hämta mamma som hört av sig och faktiskt ville med på luciakonsert till slut. Jag snyggade till mig men bara lite halvhjärtat och åt lite mozzarellasallad sen hämtade jag mamma och vi åkte in mot Globen. När jag var där och såg Dolly Parton i augusti var det en kille som undrade om jag kunde svara på lite frågor per mail eller telefon någon vecka senare och det gick jag med på. Vad de främst frågade om var vad jag tyckte om den nya arenan som skulle byggas och jag kan inte påstå att jag är en av dem som vänder mig mot att skattepengar går till såna byggen, men varför i hela friden ska den lilla vägg i vägg med Globen? Det är ju trångt som det är där ändå och alltid köer. Jag hoppas verkligen att de har en plan för att lösa dessa trafikproblem...
Nu stod vi i kö så pass länge till parkeringsgaraget att vi missade början på showen men det kan inte varit många minuter fast folk verkade irriterade för att vi kom försent.
Konserten var bra förutom att berättarrösten var lite för låg, det var svårt att höra vad han se tycker jag. Början var väl kanske också mest för barn men sen blev det vacker körsång och det var nästan läskigt hur de myllrade in i manegen, de måste ha varit åtminstone 1000 barn och ungdomar. Förutom juleljusen i taket var det enda ljuset från stearinljusen och det lyste upp hela Globen, det var jättevackert.
Jag gillar verkligen körsång, det är så häftigt att så många personer kan sjunga som en enda stark röst och att det låter som bara en person på nåt sätt.
Lucian var naturligt söt och dessutom mörk, det är kul att traditionen börjar ändras lite där. När mamma blev vald till Lucia i skolan som barn satte lärarna stopp för det, hon var ju mörk invandrartjej, såna fick minsann inte vara Lucia. Man kan ju undra hur de trodde att det Italienska helgonet Lucia egentligen såg ut? Blond och blåögd?
När konserten var slut gjorde ungdomarna vågen och kastade sina strutar och grejer i luften och det var rätt roande. Alla tycktes ha pyntat sina strutar på olika sätt, en kille hade faktiskt ett par glasögon på sin.
Vid 19.30 kom vi iväg från globen och strax före 20 mötte vi upp med pappa på Tiger i Upplands Väsby och åt en god middag, sen åkte jag hemåt och spenderade resten av kvällen tittandes på The West Wing.
Titta förresten på texten på fönstret, det blev visst lite fel när man skrev på insidan, inte så lätt att skriva spegelvänt kanske?

1 kommentar:

JCMAS sa...

Vilken bra bild på Mamma och Pappa! Vill ge dem en kram! :)