tisdag 13 december 2011

Ska man vända rumpan eller tuttarna till?

På måndagen vaknade jag med migrän och lyckades inte ta mig till jobbet förrän strax efter lunch, men då mådde jag rätt bra igen. Jag började alltså min dag lugnt med ett måndags möte och vi bestämde att jag skulle beställa fikabröd till Luciafikat morgonen efter. Det var lättare sagt än gjort visade det sig. Tjejen som svarade i telefon på konditoriet pratade inte särskilt bra svenska och mina 35 lussebullar och 35 pepparkakor blev först 30 och sen fattade hon att det skulle vara 35. Sen höll vi på att få odekorerade pepparkakor utan att hon egentligen frågade det alls. Sen när jag skulle bokstavera företagsnamnet för henne så tog jag mig tid och bokstaverade med I för Ivar och hela alltet och när jag var klar så var det helt tyst i telefonen och sen sa hon; Kan du ta det från början...
Vi får väl se hur det blir med fikabröd till Lucia, J skulle i alla fall hämta alltihopa, det slipper jag.
Efter jobbet lade jag mig en stund för att sova middag men än en gång for Turre runt i sängen och bytte sovsida om mina ben var 5:e minut ungefär så till slut gav jag upp och kall så det nästan gjorde ont hoppade jag in i en het dusch. Jag tycker att det är självplågeri att duscha när man fryser, de flesta håller inte med mig. Men det kanske är de som är så trådsmala att de får plats med hela kroppen i en duschstråle? Själv värmer jag antingen framsidan eller baksidan så att säga och när den ena blir kall och du vänder dig för att värma den i sin tur, då hinner ju den andra bli kall under tiden....
Sen gjorde jag i alla fall i ordning mig och strax var jag faktiskt varmare och sen åkte jag till Tudor Arms för quiz. Alla tycktes vara på konstigt humör, trötta och retliga och hur jag än gjorde fick jag inte en syl i vädret och till slut blev jag riktigt sur när jag inte kunde höra frågorna för att de andra svamlade om annat och sen gjorde sig lustiga över att jag blev irriterad och ville veta exakt hur frågan löd. Då gav jag upp på dem och sköt papperet mot B och gick ut för att röka. Sen fick han fortsätta att skriva de sista 6-8 frågorna och jag fick rätt, det var visst inte så enkelt, i slutänden visade det sig att de missat att skriva ned en av frågorna och dess svar. Det kanske var svårare att sköta det där än vad de insåg?
Men det ville de inte heller erkänna.
Jag, L och E vill spela nästa vecka eftersom det är sista före jul men de andra kunde inte, men jag kan nog få med systerdottern och E kanske kan få med sin syrra som hälsar på från Holland så det går nog att få ihop ett lag. Men P hade inte alls räknat med oss eftersom vi brukar spela varannan vecka och det fanns ingen plats i puben kvar åt oss. Men han sa att jag inte skulle bry mig om det, han skulle nog hitta någonstans att få in oss.
När jag kom hem åt jag edamamebönor och gick och lade mig, men av någon anledning kunde jag bara inte sova och när klockan var 4.30 på morgonen hade jag fortfarande inte somnat.

Inga kommentarer: