fredag 16 december 2011

Blääärk, nys åt ett annat håll är du bussig

När jag slutade jobbet på fredagen var jag inte riktigt klar med allt så jag blev kvar en stund och sen åkte jag till Ica för att hämta två julklappar jag köpt som kommit med posten. Precis när jag parkerat vid Väsby Centrum inser jag att kräftorna jag tagit ur jobbfrysen stod i en av fåtöljerna i fikarummet... Jag ringde kollegan C och kollade om han skulle vara kvar på kontoret en stund, själv hade jag ju glömt nycklarna hemma. Nån kvart senare hade jag hämtat paketen och åkt och hämtat kräftorna jag tänkt äta till middag. Jag hann i stort sett bara hem och sen kom P för att hämta ölen och riskokaren för att ta dem till Ju och så fort hon åkt gick jag direkt till förrådet och hämtade julpyntet och jag hittade faktiskt utebelysningen också den här gången. Jag tog mig en titt i odlingslådorna innan jag gick in och brysselkålen som aldrig ville växa i somras har nu satt knoppar, det vill säga början till små brysselkålar vid stammen, ska det vara så i december? Och rödbetorna som var för små för att skördas och lämnades i jorden har växt och är stora nog att ätas... Vi får se hur länge de klarar sig därute, nu var det ju snöslask som regnsnöade ned hela dagen.
När jag kom in började jag rensa lite här och där, jag flyttade böcker från hyllan i vardagsrummet till bokhyllan i gästrummet, men nu är den proppfull...
Sen diskade jag upp i köket och bakade bröd medan katten och hunden kurade i soffan, de gillar inte när jag slamrar runt för jag tappar saker rätt ofta. De håller sig helt enkelt undan medan jag städar, bakar och lagar mat. Resten av kvällen var jag för håglös för att göra något alls och kvällen spenderades i soffan nästan för trött för att ens titta på The West Wing. Turres näsa är mycket sämre och han nyser läskigt snor som är gulaktigt och lite grynigt som om det är varblandat, vilket det troligtvis är. Han nyser och lägger dessa lobbor precis överallt, på golvet, sängen, soffan och mig.... blääärk.

Inga kommentarer: