måndag 5 december 2011

Duktig eremit

På lördagen vaknade jag med migrän och ett par minuter efter att jag tvingat mig själv ur sängen blev det ännu värre än när jag gick upp. Jag hade modigt försökt att äta frukost för att få bort migränen men det fick jag ge upp och istället hämtade jag mina sprutor. Det kände som om jag lurade mig själv när jag tog sprutan och höll tummarna men någon timme senare var jag så gott som helt bra! Vad gjorde folk innan riktiga migränmediciner såg dagens ljus?
Jag fortsatte min frukost och sen plötsligt hade jag tydligen hur mycket energi som helst... Tanken var att städa garderoben och byrån så att de rena kläderna kan stoppas in istället för att ligga på en stor hög på byrån. Istället för att ta tag i detta gick jag ut i förrådet och letade upp adventsstjärnor och -ljusstakar. Jag kunde ju inte bara sätta upp detta i ostädade fönster så nu tog jag blomkrukorna en och en och lät dem dra i vatten i diskhon och under tiden torkade jag alla fönsterbrädor. Men då upptäckte jag ju att fönstren var skitiga, så då tvättade jag dem också.
Jag vek den rena tvätten och balanserade den på högen som redan låg på byrån sen laddade jag en ny maskin tvätt...
Jag tömde diskstället och diskade det som inte var diskat och sen dammsög jag huset. Först när det var ordentligt städat pyntade jag fönstren med ljusstakar och stjärnor. Turre och Judas hade sökt tröst hos varandra under mitt slamrande i huset och låg i fåtöljen båda två.

Efter den första maskinen tvätt laddade jag en andra och sen drack jag en frappé innan jag satte igång med att laga matlådor och middag. Jag gjorde köttfärssås på 2 kg köttfärs, en pastasås på  2 burkar krossade tomater, 2 stycken aubergine, lök och kryddor och sen gjorde jag en tomatröra till bruchetta som jag tänkt ha till middag. Men bruchetta måste jag ha mitt hembakta bröd till så jag gjorde 2 limpor av det också.
Sen tyckte jag att jag varit duktig och resten av kvällen ägnade jag åt Criminal Minds.
Jag hade inte ens klätt på mig under dagen, bara haft pyjamas på mig och jag hade ingen energi att gå ut eller ens vara social.

Inga kommentarer: