torsdag 1 december 2011

Så gör man bra kyckling!


På onsdagen skyndade jag mig hem från jobbet, nu var det bråttom om jag ville ha saker någorlunda klara innan mina gäster skulle komma. I huset var det bara runt 15 grader varmt så det första jag gjorde var att tända i kaminen sen gjorde jag i ordning alla ingredienser, hackade lök, skar sparris och sånt.
Lagom tills jag var klar med det ringde A och undrade om vägen och strax senare dök de upp och med sig hade de en jättefin julgrupp. Systerdottern L skulle också komma men hade glömt att det var Nationellt prov denna eftermiddag och hade annonserat redan på förmiddagen att hon skulle bli sen.
Efter att jag och C pratat om saken kom vi överrens om att jag skulle laga mat och C skulle hämta L när hon dök upp på busshållplatsen. Jag satte igång med risotton och sen lade jag ned kycklingen med marinad och allt i en ugnsform och satte in den i ugnen. Jag började på 200 grader men efter 30 minuter hade det inte hänt så attans mycket så jag och A bestämde oss för att sätta ugnen på 225 grader och låta det stå inne ett tag till.
C hämtade L vid bussen och det gick bra trots att de aldrig träffats tidigare, jag gillar dessa okomplicerade ungdomar jag är omgiven av!
Risotton blev riktigt bra och kycklingen var helt fantastisk om jag får säga det själv! De andra tyckte också om den, den var syrlig, mör och saftig och smakade mycket ingefära vilket jag älskar!
Vid 19 dukade jag kvickt av men diskade inte, nu var det ju hög tid att åka till pyssel, vi var ju redan sena. Marinaden som låg kvar i ugnsformen hällde jag ned i en burk och sparade, det borde ju gå att använda till nåt?
Jag varnade A och C för schäferns skall i ansiktet på gäster och sen gick vi in och han har väl aldrig varit så tyst i hela sitt liv...
Senare när A och C skulle gå lade han huvudet i A's knä till och med.
Själv stannade jag en stund med mamma när de andra gått och åkte väl inte förrän vid 23.


Inga kommentarer: