torsdag 15 december 2011

Vårutflykt i December

På onsdagsmorgonen kom våra jobbgäster, två killar vi har känt ett bra tag, det var kul att se dem igen de är väldigt trevliga och duktiga på det de gör. Vi hade ett bra och trevligt möte och sen tog vi en god lunch på golfrestarangen. Bakom oss i restaurangen stod 5 poliser vända med ryggen till oss, tätt stående runt ett litet bord som stod inträngt i ett hörn och det såg ut som om de pratade om något viktigt, som ett möte alltså. Där stod de i 20 minuter utan att göra nåt, utan att äta nåt och tjejpolisen hade ett fast grepp om sitt tjänstevapen, men hon såg inte särskilt stressad ut. Lagom tills jag bestämde mig för att ta ett kort på denna lustiga situation så vände de förstås och gick... Jag undrar vad de gjorde?
Efter lunch summerade vi mötet och sen åkte killarna och jag försökte göra klart några saker på den knappa timme jag hade emellan mötet och vårutflykten vi skulle ha denna kväll. Nu undrar ni förstås varför vi har en vårutflykt mitt i vintern? Jo, vi lovade personalen att de skulle få en speciell vårutflykt men sen hanns det inte riktigt med varken med planering eller själv utflykten så vi sa att den skulle komma senare efter semestern istället. Sen bestämde vi oss för att det skulle bli show, Ljust & Fräscht men det fanns inga biljetter till den förrän såhär sent...
Mycket blev i alla fall inte gjort och sen dök våra pensionärer upp och så var jag tvungen att bättra på make-upen och byta om. Under gårdagen och tiden jag suttit i möte hade brorsan försökt att ge bort de två extrabiljetterna som blivit över när folk blivit sjuka. Han hade frågat alla som har respektive men ingen kunde hänga med och slutligen erbjöd vi biljetterna till våra systerbarn. L tackade ja men S tackade nej, den sista biljetten kunde vi alltså inte utnyttja.
Vid 15.15 hade jag sminkat mig, bytt om, släppt ut Turre en stund och så åkte jag och A för att hämta kusin S som åkt för att lämna bilen hemma. Vi var de sista som åkte från jobbet men eftersom kusinen bor i skogen bakom Edsberg ungefär så åkte vi ut mot Danderyd och tog E18 in till stan, vi skulle ju i alla fall in den vägen, vi skulle ju ta Valhallavägen till Djurgården. Allt bara flöt på hela vägen in till stan och vi befann och plötsligt vid Cirkus 1½ timme innan vi skulle påbörja vår middag. Alla de andra var antingen redan där eller på väg och inte långt därifrån. Jag parkerade precis utanför dörren, jag hade tänkt att parkera i parkeringshuset under Hasselbacken men det stängde klockan 21, undrar varför? Det har det inte gjort tidigare vad jag kan minnas. Jag var orolig att Turre skulle frysa, det var tur att det inte var kallare i alla fall.
Vi som var på plats gick in på Scandic Hasselbacken för att ta en drink och sen ringde vi runt lite till de vi trodde var i en grupp och meddelade var vi var, de flesta dök upp där efter en stund.
Klockan 17.30 gick vi in på Cirkus och hängde av oss och gick och satte oss vi våra bord. Strax senare serverades förrätten som var citron- och dillmarinerade räkor med smördeg och löjromssmetana och det var mycket godare än avd det ser ut att vara, jättegott faktiskt och det verkade alla vara överrens om. Kusinen som är kraftigt laktosöverkänslig blev väl omhändertagen av serveringspersonalen som hade järnkoll på vad allt innehöll.
Till varmrätt fick vi Kalvtournedous som nog snarare var en utskuren biff... med potatiskaka, calvadossås och grönsaker. Det var riktigt bra däremot trots att det nog inte var det kött som det stod och det var överstekt, men smakade bra ändå, alla verkade rätt nöjda. Kollegan Al som aldrig äter nåt alls för att han är så kinkig åt inte bara upp både förrätt och varmrätt utan rensade de andras tallrikar på rester också...
Sen var det dags för show!
Showen var full med poänger och man kände igen både sig själv och andra och jag har sett nån recension som tyckte att de var för plumpa och elaka och jag fattar inte varifrån det kom, jag tyckte att de var rätt elaka mot sig själva främst, de pratade inte så mycket om andra som om hur de själva fungerar. Jag antar att de egentligen menar andra personer men det är inte så de säger det.
Jag log hela tiden och fnissade till en hel del, men jag skrattade inte högt så som många andra gjorde men det var verkligen en bra show!
Det enda jag inte gillade var när Henrik Schyffert väntade på skratt som inte ville komma, det kändes som om folk till slut skrattade för att göra honom nöjd så att han skulle fortsätta, men det hände bara vid ett tillfälle och det kan jag helt klart förlåta för en annars jättebra föreställning.
Showen var slut vid 22 ungefär och vi samlade bara ihop oss utanför och sa hejdå och sen tog alla sig därifrån för egen maskin, en del med skjuts och en del med taxi eller egen bil. Jag tog med mig kusinen och systerdottern som hellre åkte med mig och så körde vi hem kusinen. Jag var hemma ungefär vid 23 och då var jag hungrig igen och tog en macka och grönt citrus-te.

Inga kommentarer: