tisdag 10 januari 2012

Tänk om man kunde bestämma sig

30/12-2011 Större delen av fredagen gick åt att försöka bestämma hurvida vi skulle ha nyårsmiddag hemma hos mig eller flytta den hem till mamma så som det föreslagits. Mina gäster sa att jag skulle bestämma, det spelade inte dem någon roll var vi höll till. Men jag hade svårt att bestämma mig och hade fortfarande inte bestämt mig för hur jag skulle göra när jag kom till Ica för att handla för nästa dag. Medan jag var i affären pratade jag med mamma och vi bestämde slutligen att vi skulle komma till dem, vi var ju bara 4 personer i alla fall. Alltså köpte jag yoghurt och kikärter och lite sånt eftersom mamma alltid kör Grek/Turkiskt på nyår. Jag lovade alltså att fixa hummus och tzatziki. Jag hittade också en vit, hård, getost på Ica och den köpte jag. När jag kom hem röjde jag ur kylen lite och funderade på om kronärtskockan fortfarande var ätlig... Jag har aldrig hanterat kronärtskocka tidigare eftersom min mamma inte gillar det, jag har helt enkelt inte lärt mig nåt om det. Nu började jag skala av lager efter lager och så här såg det ut inuti... Ska det se ut så? Vad är det man äter på dem egentligen? Jag kastade dem, jag hade i alla fall ingen plats i kylskåpet.
Getosten visade sig vara riktigt bra och den var inte särskilt dyr heller, den kommer jag nog att köpa fler gånger.
Efter att jag lagt flera timmar på att fixa tzatziki och hummus och städat efter mig så blev planerna plötsligt ändrade igen. M hörde av sig och tackade ja till inbjudan, henne hade jag helt avskrivit eftersom jag inte fått något säkert svar... Hon är ju hundrädd och det är ju egentligen G också, så nu bestämde vi oss för att flytta hem festen igen. Jag skickade sms till mina gäster för att meddela var vi skulle hålla till, som tur hade jag inte förvirrat dem med tidigare beslut ännu.
När jag plötsligt behövde fundera på vad jag skulle servera nästa dag bestämde jag mig för att ta ett säkert kort som inte skapar så mycket stress hos mig, det fick bli den gamla goda risotton helt enkelt. När jag uttryckte stress över vad vi skulle ha för efterrätt och att jag ville använda lite av björnbären och jordgubbarna från frysen så föreslog M att jag skulle göra paj. Det är jag ju jättebra på, så det fick det bli. Hon skulle ta med vaniljvisp.
Resten av kvällen gick åt till lite undanröjning, på det stora hela var det ju ganska städat sen jul men lite grejer fanns ju framme. Jag röjde lite i gästrummet också så att G skulle slippa dela säng med en massa grejer.
Förresten, går det att se det stora hålet vid tallstammen? Jag undrar vad det är som bor där, bara 3 meter från min ytterdörr... Tänk om Judas och Turre kunde tala om för mig vad det är, de lär ju veta.

Inga kommentarer: