lördag 30 augusti 2014

Mina stora livvakter


18/4 På fredagen var jag då framme i Thailand på morgonen. Ju hade tipsat mig om en kille som man kan hyra in som chaufför att hämta en i Bangkok för att ta sig till Mae Phim. Jag bestämde mig för att boka honom för det var enkelt och han bor granne med mig så han lär ju hitta bra. Han var i tid och hittade mig fort på flygplatsen. Jag bad att få handla lite kaffe på Starbucks innan vi åkte från flygplatsen och det var förstås ok.
Sen åkte vi hemåt Mae Phim. Jag satt i baksätet och halvsov större delen av tiden och Y var precis lagom för mig, om jag ville prata pratde han med mig och ville jag vara tyst så var han tyst. Dessutom körde han väldigt, väldigt bra. Det är mer regel än undantag att man blir skrämd när man åker bil med Thailändare, främst för att de kör alldeles för tätt inpå bilen framför. Y gör inte det, han kör bra till och med med svenska mått mätt och han har en ren och ny bil som är bekväm och fräsch.
Ungefär 2½ timme senare var vi hemma och han hjälpte mig med väskorna till dörren och vi kom överens om att jag skulle höra av mig i god tid om när jag ville åka tillbaka till flygplatsen.
Jag tog upp mina väskor till lägenheten och packade upp det mesta och hängde det i garderoben.
Sen gick jag ned till den lilla lokala butiken som är precis nedanför min lägenhet och där köpte jag vatten och dricka och lite sånt.
Sen satte jag mig utanför butiken en stund, för de har fritt wifi. Plötsligt blev jag överfallen bakifrån av två stora killar! Det visade sig vara gudsonen och hans lillebrorsa. De är ju både långa och stora vid det här laget och när jag sitter mellan dem så ser jag ut som en pytte. Deras mamma och resten av familjen kom strax efter och sa att de var dags för lunch på stranden så vi delade upp oss i två bilar och åkte de få hundra metrarna till en av serveringarna på stranden och där åt vi en lunch tillsammans allihopa. Vilken bra början på min vecka! Alla var där, hela familjen!

Inga kommentarer: