fredag 15 augusti 2014

Det är nog avkoppling för dem

31/3 På måndagen fortsatte vårt arbete med förberedelserna och det dök upp folk lite då och då och sa hej till oss när de anlände.
Vi som jobbar i kommittén är vänner sedan länge och stämningen är avkopplad och lätt. Det skojas en hel del och skrattas. Den här dagen hade en av tjejerna sagt att hon behövde schampo och balsam och jag hade förklarat var Boots låg. På eftermiddagen gick två av killarna ut för att handla lite extragrejer vi behövde till skrivarna och råkade snubbla över en lågprisbutik. Som ett skämt hade de köpt 1 liter schampo och 1 liter balsam till henne, de kostade runt 10:- tillsammans! Inget som en tjej som är rädd om sitt hår skulle våga använda alltså.
Vid 15 ungefär så var allt utskrivet och klart och då lägger vi upp allt i högar på borden och så går vi i rad runt, runt borden, tills alla högar är slut och vi har runt 120 pärmar med papper istället.
Det är lite lustigt och ovanligt kanske att just dessa personer gör den typen av arbete och jag tror att det är en form av avkoppling för dem att göra något de inte gör annars. Nästan alla som är med i kommittén är väldigt högt uppsatta i sina respektive företag, många är höga chefer i företag som omsätter många miljoner varje år. De är alltså väldigt kompetenta, smarta människor och denna helg varje år så går de runt ett bord och samlar ihop papper till pärmar.
På kvällen hade vi en mottagning och en form av välkomnande med drinkar och en massa snack. Jag ansträngde mig för att dricka lite vin och som vanligt slutade det med att jag hade migrän och var tvungen att ta en spruta inne på toaletten. När det värsta hade lagt sig var vi en grupp på 20-30 personer som traskade iväg för att hitta någonstans att äta. Det blev ännu ett långbord, men nu med våra andra kollegor, min kollega D hade bland annat kommit och några av mina kunder/vänner hängde också på.
Jag brukar be om min kompis D's kavaj när jag fryser och han hade påpekat tidigare på kvällen att vi umgåtts i över två dygn och att jag fortfarande inte bett om den. Men denna kväll behövde jag den verkligen, det regnade och var kallt när vi skulle gå. D är ganska stor och förr passade hans kavaj mig ganska bra, men nu för tiden badar jag i den!

Inga kommentarer: