torsdag 30 augusti 2012

Svamp är bättre än äpplen

29/8 På onsdagen tog jag tag i att ringa läkaren och be om sömntabletter. Tanken att jag borde göra det slog mig inte förrän för nån vecka sedan trots att jag har haft sömnbesvär i runt ett år.
Men jag började bli oroad när jag som är så gott som nykterist ville ha en sängfösare innan jag gick och lade mig eftersom jag hade så svårt att sova annars...
En stor Bailey's varje kväll/natt är kanske inte att rekommendera vare sig med tanke på kalorierna eller alkoholen...
Det var inga problem att få recept på det, men jag fick också en massa förmaningar om hur medicinen ska användas.
Vid 11 åkte jag till naprapaten och sprang på B som jag varit ute med på lördagen, vi skulle till samma hus, jag till naprapaten och han till nån mäklare eller nåt.
Efter att M knäckt min nacke ordentligt och jag kände mig bättre så gick jag till apoteket och tog ut min nya sömnmedicin, Stilnoct.
På jobbet fick jag äntligen en massa saker gjorda och kände att jag hade ett bra grepp om situationen. När jag kom hem stod ett ganska stort paket lutat mot dörren, det var till K från Kalifornien.
Vår brevbärare gör sånt ibland, lämnar paketet vid dörren istället för att vi ska behöva vänta en dag på att få avi och sen måste åka ned till Väsby för att hämta det. Det är en hel del extrajobb att gå ur bilen och traska upp till dörren och det tar ju några minuter i alla fall, ändå händer det lite då och då. Underbara brevbärare!
När jag kom hem lyckades jag sova middag någon halvtimme men vaknade lika trött som innan och framåt kvällen duschade jag och gjorde i ordning mig, jag och M skulle till Dubliner och lyssna på lite musik tänkte vi.
Innan vi skulle åka så skulle hon bjuda sin mamma och hennes man på middag och innan de åkte kom de över med en hink med svamp och undrade om de fick byta det mot äpplen från mitt träd.
Självklart får de ta hur många äpplen de vill även utan det bytet, men jag blir alltid glad för svamp och själv hittar jag aldrig trumpetsvamp.
Sen vid 21.30 ungefär så åkte vi mot stan och till vår besvikelse visade det sig att Dubliner inte längre har levande musik på onsdagar... Det var ovanligt mycket folk för en onsdag däremot och vi satt ute och snackade. Efter en stund kom två yngre killar och satte sig hos oss och de visade sig vara väldigt sociala och trevliga och vi skrattade en hel del tillsammans. Men sen började klockan bli mycket och vår parkeringstid höll på att gå ut så vi åkte hemåt.
Jag var hemma strax före midnatt och tog en macka och te innan jag lite nervös tog en halv sömntablett och väntade på effekt.
Jag kan inte säga att jag direkt kände någon effekt, men jag somnade fort och lätt och sov väldigt bra för första gången på väldigt länge!

2 kommentarer:

Jenny G sa...

Starka grejer det där! :) De är fantastiska, men jag har en tendens att få hallucinationer av dem. Dessutom blir jag helt apfull och ramlar omkring. :D Lättpåverkad är man!

Nova sa...

Va? Vad skumt, hade ingen aning om att de var så starka. De anses ju vara en delikatess. Får väl se om jag blir rolig på dem eller inte.
Jag får väl hålla tummarna ;-)