måndag 13 augusti 2012

Jag fiskar för lite själv

6/8 På måndagen kände vi oss åter redo för en stranddag och åkte och mötte upp med G på hans strand igen. Den här gången hade vi inte förvarnat så han hade inte parasoll till oss, men vi hittade ett stort, fast parasoll på stranden som vi lade oss under istället. Nu hjälpte vi varandra att smörja in ryggen också, vi ville inte bränna oss igen, eller ska man säga mer?
Jag småslumrade lite medan killarna stod i vattnet och snackade och ett par timmar senare var det dags att åka hemåt. När vi började packa ihop var det några tjejer som undrade om vi skulle gå och vi sa ja, så de förberedde sig att ta över vårt parasoll. Precis när jag vänder mig för att kolla att jag inte glömt något innan jag går mot duschen så tittar en av tjejerna på mig med ett lurigt flin och säger på svenska: -Tack.
Jag blev så överrumplad att jag bara log mot henne, men jag tror inte att hon var svensk, hon kunde nog bara några ord ungefär så som jag kan på grekiska, men säker är jag inte. Hon hade helt klart grekiskt påbrå i alla fall och hon och hennes kompis pratade grekiska med varandra.
Nu brukar jag försöka att inte säga en massa elaka saker om folk jag ser på stan, inte högt i alla fall, men tänkt er för när ni pratar om folk i närheten, vad är det som säger att de inte är svenskar för att de inte ser ut att vara det eller pratar ett annat språk med varandra?
På kvällen åkte vi in till Drama med kusinen A för att äta middag, han och jag brukar klicka rätt bra, men han tycks ha gett upp på mig och verkar generad över att prata grekiska med mig när jag förstår så lite, engelska kan han inte alls trots att han studerat det i skolan. Vi åt en massa smårätter och en som jag var särskilt förtjust i var rökt makrill med olivolja och färska lökbitar, det var gott. Sen hade de någon aborrliknande sak som var vänd i mjöl och lättstekt, den var helt färsk, mjuk och saftig, riktigt, riktigt gott.
Så nu är det nästan som om jag inte är med och han och L pratar med varandra och jag ger L nån input ibland om jag förstår vad de säger.
Vi kom hem någorlunda tidigt men satte oss på balkongen och snackade en stund innan vi yra av trötthet stapplade till våra sängar.

Inga kommentarer: