torsdag 23 augusti 2012

Ännu en lyxmiddag


20/8 På måndagen vaknade jag tidigt för K var inte särskilt tyst och jag är lättväckt. Hon skulle nite jobba idag men skulle träffa L & L i stan igen och bland annat åka till Skatteverket för att få ett svenska personnummer. Det är mycket som behöver göras när man byter land.
Hon ville ännu en gång åka kommunalt hela vägen för att få mer grepp om bussar och tåg. Själv brukar jag inte planera alls och det fungerar bra för mig, men vi är alla olika och det känns bättre för henne att träna.
När jag kom till jobbet fick jag rätt mycket gjort och ringde dessutom L på banken för att fixa ett möte med henne åt K. Jag ringde också Fordverkstaden i Märsta för att kolla vem som hade rätt då det gällde kamremsbyte i bilen jag har till salu och antingen så visste inte killarna bättre, eller så försökte de lura mig för att jag är tjej och inte riktigt bryr mig om att kunna sånt utantill. Som tur var är jag smart nog att at reda på saker och kamremmen som de sa skulle bytas ut vid 10 000 mil, ska inte bytas ut förrän vid 23 000 mil enligt Ford, eller vart 10:e år om man inte kommer så långt på dessa år. Det är alltså minst 3 år kvar till byte beroende på hur man räknar, när bilen satts i trafik eller när den tillverkades.
Vid 15 mötte jag de andra utanför handelsbanken i Väsby Centrum och vi blev insläppta. Jag presenterade dem för L och sen lämnade jag dem i fred, det verkar ju löjligt att vi skulle vara fyra personer där inne. Jag gick till Apoteket för att ta ut medicin men insåg då att jag inte hade något kvar på recept, jag får ringa läkaren imorgon.
Sen gick jag och provade lite BH men det blev för varmt och svettigt och jag gav upp för nu.
Jag gick in på Stadium för att kolla one-piece och de kostade 499:- om man blev medlem så jag köpte två stycken och blev medlem.
Strax senare var K klar på banken och vi möttes upp och även hon gick in och köpte en one-piece att ha till vintern, det blir ju kallt i mitt hus. De var supernöjda med hjälpen de fått av L på banken och var så glada att de fått kontakt med henne.
Vi satte oss i bilarna och åkte hemåt, jag skulle göra mig i ordning för kvällens middag och de andra skulle försöka få igång K's internetbank.
Jag började undra efter ett tag om inte de menat att de skulle till hotellet snarare än till mig, men lagom tills jag kommit i duschen så dök de upp. Ni som vet hur Väsby ser ut blir nog oerhört förvånade när jag säger att de råkat åka ut på E4:an och varit tvungna att vända vid Arlanda när de skulle hem till mig som bor på andra sidan motorvägen från Väsby centrum...
Jag gjorde mig i alla fall i ordning och de andra fixade med internetbanken och vid 17.05 åkte vi hemifrån i min bil, lite sent för att hinna till Gondolen till klockan 18 men det fick gå.
Men kan ni tänka er, knappt en enda bil var i vägen hela vägen in till stan. Inga köer alls och vi bara gled igenom stan utan några problem alls.
Vi parkerade i bergrummet vid Slussen och var på plats på Gondolen 5 minuter i...
Så vi gick ut på taket och tittade på utsikten innan vi gick in i restaurangen.
Vår kypare var duktig och trevlig men såg tyvärr ut som om han varit medlem i Hitler-Jugend hela sitt liv. Men han var modig nog att rekommendera mig rätter när jag var osäker och allt han rekommenderade var helt rätt för mig och jag fick en massa spännande smaker som jag aldrig provat förr.
Vad sägs om Rödbetsmarinerad lax serverad med kaprissallad, pepparrotsdressing och solrosfrön?
Jag som börjat gilla bra lamm tänkte att det nog var säkrare att prova det på Gondolen än på nåt annat ställe, sånt man är osäker på smakar "alltid" gott på Gondolen.
Så jag provade Lammytterfilé med dragonpasta, rödbetor och getost-potatismos. Vår kypare hade tyckt att det var ett bra val och sa att det inte smakade så skarpt, självklart hade han rätt och det var lika spännande smaker som förrätten.
Jag hoppade över efterrätt, jag var så nöjd med resten.
Plötsligt traskar A förbi, tjejen jag hamnade på samma restaurang med i London!
Vi har setts 2 gånger på 3-4 år och då har vi setts på restaurang i London och Stockholm...
Vi måste verkligen vara på precis samma schema och dessutom ha samma smak.
Hon hade dessutom samma  kompis med sig som i London...
Vi åkte hemåt vid 20-tiden ungefär och när vi kom hem tittade vi på mina fotoböcker och sen åkte de tillbaka till hotellet.
K hade varit lite deppig under kvällen och vi misstänkte att det kanske berodde på att L & L skulle lämna henne ensam i Stockholm dagen efter för att åka hem till Göteborg.
När vår WiFi-uppkoppling plötsligt strulade och hennes telefon låste sig ungefär samtidigt så blev det lite för mycket och vi hade fullt sjå att försöka få ordning på allt, men slutligen löste det sig och vi har ingen aning om varför det inte funkade och ingen aning om vad som fick det att funka igen...

Inga kommentarer: