fredag 10 augusti 2012

Det är inte bara kaniner som äter maskrosor

2/8 På torsdagen tog vi sovmorgon och jag gick upp vid 11.30 eller nåt, L kom inte upp förrän någon timme senare. Jag gjorde kaffe åt oss alla tre och L's mamma hade gjort äggmackor åt oss. Hon doppar bröd i en röra på ägg och mjöl med lite salt och peppar i, sen steker hon mackan, det är jättegott och enkelt.
När vi ätit frukost packade vi ihop lite grejer och bytte om till badkläder och så åkte vi till stranden. Det är en bra bit dit, 3,5 mil, men ändå åker alla dit varje eftermiddag efter jobbet, det är inte en turistgrej i Grekland. När man är ldeig är man på stranden helt enkelt. Vi satt på stranden hela eftermiddagen och kvällen och åkte hem först när solen hade gått nedanför kullen. Killarna spelade racketboll och jag satt och läste. Det var så pass svalt att jag inte ens badade faktiskt och jag satt lite i solen och sen i skuggan och solade nog precis lagom.
Sen åkte vi hem till vår väntande middag, men på vägen åkte vi förbi Iraklitsa för att hälsa på en "Svensk" jobbarkompis till L. Han var trevlig och pratade liksom L svenska helt utan brytning och var den enda dittills som kunde båda språken och var artig nog att prata svenska så länge jag var i närheten.
När vi kom hem blev vi serverade en middag som bestod av kött och potatis. Det såg lite sådär ut, men smakade helt förträffligt!
Jag frågade vad för typ av kött det var och vart helt förbluffad när jag fick veta att det var lamm!
Det smakade liksom alldeles för bra för det. Men nu har jag blivit drillad i hur det ska göras så om jag får tag i lammdelar så ska jag prova.
Vi fick också en sallad gjord på maksrosor, det ska jag också prova att göra. Bra sätt att bli av med maskrosor och att få i sig C-vitamin på samma gång.
På kvällen satt vi ute på verandan och snackade alldeles för länge, jag tror jag kom i säng vid 4 på morgonen.

Inga kommentarer: