onsdag 15 augusti 2012

Crispy Beef


14/8 Efter jobbet på tisdagen tog systerdottern L med sig Turre hem till mig och jag och systersonen S åkte för att handla. L tog körkort förra veckan och det känns jätteskumt att skicka iväg henne ensam i en bil!
Jag och S åkte till Ica och träffade faktiskt kompisen L igen och kunde garantera henne att jag kunde betala själv idag, jag kollade en extra gång att jag hade plånboken med mig innan jag lovade det...
När vi kom hem tog jag och S en frappé och vi åt ett par muffins var, det kändes lite tidigt för middag men vi rätt hungriga. När solen gick ned bakom trädet i slänten gick jag in för att förbereda maten. Jag värmde köttet i micron, men bara lite. Jag strimlade gurka och salladslök och så värmde vi lite tacobröd.
I China Town serveras Crispy Duck just så, fast det är rispannkakor och inte tacobröd. Vi gillar inte såsen de serverar med, en mörk, söt, klibbig plommonsås, så vi brukar äta med soja istället och det gjorde vi nu också. Det var jättegott!!
Alla vi tre var lyriska och det enda som inte var perfekt var brödet som var lite i tjockaste laget, men nu ska vi definitivt göra om detta.
Jag och L rensade fatet på kött när vi tröttnat på rullar och allt gick åt.
Eftersom jag fixat maten och L dukar, så diskade S upp efter oss. Under tiden förberedde jag och L efterrätt, Oreo Cookie Shake!
L bankade kakor som lagts i en påse,  med en mortel och jag tog fram mixer, glass, mjölk, glas och sugrör.
Sen gjorde alla sin egen shake och den blev lite underlig, i alla fall min, för den var salt på vissa ställen...
Men det var helt okey i alla fall. Jag borde nog ha använt lite mer glass i min däremot och kaksmulorna bara fastnade i sugrören hela tiden.
Turre som kan vara antingen lite stressad av rädsla när folk är hemma hos mig eller för att han vill smöra för dem eller leka, han är alldeles avslappnad när L och S är där och ligger lugnt och vilar.
Ungarna åkte hemåt vid 20 ungefär för att L skulle slippa köra i mörkret dit de flytta, det är mycket vilt på vägarna där. Själv somnade jag på soffan och kände mig lite bättre när jag vakande nån timme senare.
Sen tittade jag på The Closer säsong 4, som jag hämtat på Posten på eftermiddagen.


Inga kommentarer: