fredag 10 augusti 2012

Inget mer zombie för mig

3/8 På fredagen gjorde jag toast till oss alla tre och sen kaffe. Jag och L trodde att vi var hungriga så jag gjorde två var åt oss, men vi kunde bara få i oss en varsin. Antingen är de större än vi trodde eller så är vi mindre glupska eller hungriga än vi trodde, eller så är det värmen som tar bort det mesta av aptiten.

Jag hade insett på torsdagsmorgonen att jag tagit med mig mina vitaminer, men glömt min levaxin och det är faktiskt en mycket större kris än vad ni kan tro!
Utan min levaxin blir jag en zombie på bara någon dag. Jag orkar inte göra någonting alls och jag blir håglös och inaktiv.
Så efter frukost åkte vi till macken där kusinen M jobbar och lånade internet och kollade vad Levaxin kunde heta på Grekiska för i Grekland behöver man inte recept på läkemedel så länge man betalar själv.
Vi hittade flera namn på läkemedel som motsvarar Levaxin och sen åkte vi till byn och köpte en ask, det gick fort och lätt när vi hade namnet och doseringen.
Sen åkte vi till Drama för att köpa mobilt bredband med kontantkort och sen åkte vi vidare till havet igen.
På vägen dit hörde vi av oss till L's kompis G och strax efter att vi hittat en plats att sitta så dök han upp. Sen hängde vi en stund och så dök även de "svenska" kusinerna upp.
Vi stannade ganska länge även denna dag men i slutet av dagen kände jag att jag bränt mig lite trots att jag smörjt in mig med solfaktor 20 och suttit i skuggan. Jag täckte nu mina axlar med sarongen jag hade med mig. Jag hade solat ryggen i 2x5-10 minuter och det var alldeles för mycket visade det sig. Jag hade bränt mig om än inte särskilt mycket.
Sen åkte vi hem och duschade och åt lite rester och L försökte få igång bredbandet men det gick inte. Så vi tog datorn och åkte hem till kusinen S och hennes man So och även där gick det dåligt för oss att koppla upp.
När vi berättade för So om mitt hår-drama så skrattade han och sa att han hitta hår nedanför verandan och trott att det var katthår. Man kan undra hur långhåriga katter de har i Grekland?
S har mer tålamod än de andra med att pratat Grekiska med mig, kanske beror det på att hon själv bodde i Sverige i ett år på 70-talet och vet hur det känns att komma någonstans dit där man inte förstår språket. Tack vare hennes tålamod förstår jag också henne mycket bättre än jag förstår de andra. Samma sak med L's mamma som kan prata svenska men pratar grekiska med mig så lång det går och om jag inte fattar så byter hon till svenska.
De försvarar också mig när de andra säger att jag inte kan grekiska och säger att hon förstår en massa, hon pratar bara inte så mycket! Och när de säger det så förstår jag, jag förstår också när killarna retas med mig för att jag inte kan Grekiska....
Fast det är klart, själva pratar de inga andra språk än Grekiska och om jag bara kunde mer grekiska skulle jag pika dem för det...
När vi kom tillbaka hem försökte L än en gång att få igång det mobila bredbandet men det gick inte, men plötsligt hittade han ett olåst trådlöst bredband, det som min dator hittade för två år sedan och som han använde även förra året. Så sen körde vi på det, det var dålig signal men funkade okey. Vi kollade efter biljetter hem för mig, men det ser mörkt ut.


Inga kommentarer: