fredag 1 juni 2012

Ingen blåkulla idag


27/5 På söndagen vaknade jag också med huvudvärk och ont i nacken men klarade av att gå upp i alla fall. Efter frukost tog jag kameran och Turre och gick ut. Mina härliga grannar hade då fixat ett stort lass ved åt mig och undrade var de skulle lägga det. Jag erbjöd mig förstås att flytta det själv men det kom inte på fråga så jag kände mig lite dum när jag tog kameran och hunden och åkte mot Rosersberg/Åshusby. Jag tänkte titta om det fanns några backsippor på Nordians Hög, den stora kungagravhögen där. Jag trodde nog att det var lite försent men jag tänkt att jag kunde leta liljenkonvaljer åt mamma eftersom det var morsdag också.
Jag parkerade nere vid utsatt parkeringsplats och började gå, det var så vackert och varmt väder att jag bestämde mig för att gå en ordentlig runda och återuppleva gamla minnen, det var nämligen där vi hade hästarna i 4 år och den vägen jag valde att gå var vår vanliga vardagsrunda. Vi hade inte kommit långt in på stigen då vi faktiskt mötte två ryttare på stora bruna hästar. Jag kopplade Turre för syns skull, de vet ju inte att han är hästvan och de var så gulliga att de lämnade stigen åt oss och hälsade glatt på oss innan de red vidare. Jag är inte riktigt van vid att vuxna ryttare gör det faktiskt, ungdomar är ofta artigare faktiskt.
Turre tyckte att det var jättetrevligt men också väldigt varmt, det gassade rätt bra där uppe på stigen och det var torr mark runt omkring men jag njöt i stora drag och det gjorde nog Turre också trots värmen. Vi gick bort till Ströms Gård och gick igenom där och tog den andra stigen tillbaka. Efter 1½ timme hade vi kommit tillbaka till bilen igen och under tiden hade jag fotat, vi hade klättrat upp på Nordians hög och tittat på utsikten och sen plockade vi liljenkonvaljer innan vi åkte hemåt. Backsipporna var utblommade men jag hittade ett par stycken, när de verkligen blommar är hela högen blå, det är väldigt vackert.
Sen åkte jag hem till mamma för att lämna blommorna och då var brorsan och brorsonen också där och fikade och jag fick kaffe och wienerbröd.
När jag kom hem låg veden i pallen och det som inte fått plats låg prydligt staplat bredvid. De är så gulliga!
Till kvällen lagade jag mat för första gången på länge och tänkte jag skulle använda nån kryddmix jag hade i skåpet, det blev söt sur gryta med kyckling och det blev faktiskt inte alls gott, men jag åt ändå för jag är rätt snål.






Inga kommentarer: