måndag 25 juni 2012

Härlig kväll


15/6 På fredagen fick jag en massa gjort på jobbet men det var ändå inte riktigt tillräckligt och jag kom hem senare än planerat. Ett par veckor tidigare hade jag bjudit in kollegorna på grillning hos mig, det var innan jag visste att jag skulle till Paris. Inte många hade visat intresse och jag trodde nog att det skulle bli inställt. Men sen ångrade jag mig, varför skulle inte vi som faktiskt ville grillar tillsammans göra det bara för att de andra inte kunde?
Sagt och gjort, vi var ju trots allt en handfull så vi bestämde att det skulle bli av.
Jag städade lite men på det stora hela var det rätt fint efter senaste städningen.
Sen tömde och skurade jag ur badtunnan och började fylla den igen. Jag visste nästan säkert att mina kollegor inte skulle vilja bada, men jag skulle göra det ensam senare om ingen ville vara med tänkte jag.
Lagom tills de dök upp hade jag tänt i tunnan och ställt fram grillen. Det var fint drag i skorstenen och det brann fint i lådan. Strax senare var draget helt borta och röken bolmade ut ur lådan istället. Brorsan och jag testade lite olika idéer för att vända draget med goda råd från J och T på verandan. Slutligen kom vi fram till att tända en bit tidning i själva skorstensröret och sen placerade det tillbaka på lådan troligtvis skulle fungera och det gjorde det!
Jag förstår inte hur draget kan vara så fint i flera timmar ibland och sen plötsligt vända...
Medan jag fixade med badtunna och sallad och sånt satte de andra igång grillen och brorsan grillade åt alla, det blev fint grillat.
Tanken hade varit att alla skulle ta med det de ville äta och att jag skulle stå för salladen, men alla hade tagit med lite extra ifall någon annan ville ha så när allt var framdukat skulle det ha räckt till minst det dubbla antalet gäster...
J och A's dotter F är en glad och väluppfostrad tjej och lätt att prata med och hon var en frisk fläkt och inte ens Turre hade några problem med henne, de höll sig undan varandra bara och sen var det inget mer med det.
Vi fick hålla ett öga på F hela tiden för hennes favoritsysselsättning var att stå och plaska med vattnet i tunnan  och det är lätt hänt att ett litet barn försvinner ned om man inte kollar hela tiden. Hon blev så blöt att de var tvungna att byta kläder på henne, men jag gillar det faktum att de inte klemar med henne, hon kommer att bli en så cool tjej när hon blir stor, hon är det ju redan nu.
Vi hade tur med vädret som varit lite mulet tidigare på dagen men nu bjöd på solsken och vi hade väldigt trevligt trots att de andra inte var där.
Framåt 21-tiden blev det plötsligt liv och rörelse, nu skulle alla hem i tid till fotbollen! Huset var tömt på ett par minuter och S hade hjälp mig med en hel del av disken så jag diskade bara upp det sista och sen höll jag bara koll på tunnan medan jag väntade på sms-svar från andra S för att se om hon ville bada tunna med mig.
Slutligen fick jag tag i henne och då var klockan 22 och det visade sig att hon var i Väsby så jag åkte och hämtade henne och vi åt min aubergineröra direkt ur lådan när vi kom hem till mig, hon gillade den lika mycket som jag gör.
Världens största gurka? J, ser skeptisk ut i bakgrunden.
Sen badade vi så snart vattnet i tunnan var varmt nog.
Vi drack cider medan vi satt där och under de kanske 2 timmarna vi satt i tunnan var jag tvungen att gå upp och springa på toa minst 3 gånger... Då höll jag på att frysa ihjäl för det var precis kroppstemperatur i tunnan den här gången så man var inte överhettad som man brukar vara.
S är rolig, jag pratar om helt andra saker med henne än alla mina andra vänner, djupare frågor, livsåskådning och värderingar, det är intressant.
Efter vi badat klart duschade jag av mig och var så trött att jag förslog att vi skulle gå och lägga oss, som tur var var det redan bäddat i gästrummet, jag vet inte om jag orkat göra det annars.
Det hade varit en lång vecka och en väldigt lång dag.



Inga kommentarer: