torsdag 7 juni 2012

Vem är du, vem är jag?

5/6 På tisdagen försökte jag och kollegan D att planera den plötsligt uppkomna resan till Paris i nästa vecka. Det låter ju häftigt att åka till Paris men jag gillar faktiskt inte Paris, men jag hoppas att det blir bättre när jag slipper vara ensam och dessutom är D bra sällskap och trevligt sådant.
Jag bekräftade våra flighter och letade sen hotell och bokad det, det är DYRT i Paris!
På förmiddagen hade vi en teamkurs jag brorsan, D och Z och det var en ganska kort kurs som skulle peka på olikheter mellan olika människor och därmed göra en mer medveten och hänsynsfull. Jag tror att vi känner varandra rätt bra och oss själv också faktiskt, för ingen av oss var särskilt förvånade när vi fick ta ett kort i taget och antingen behålla det eller skicka det till den vi tyckte stämde bäst med det. De vi behållt medförde inga förvånade miner från de andra och de vi fått förvånade oss inte särskilt. Ett kort var jag lite glad att få fast det inte var det minsta positivt "Verkar osäker". Anledningen till att jag är glad att jag fick det är att de flesta tror att jag är så säker och att när jag blir frustrerad, arg eller ledsen så uppfattas det som att jag är arrogant och krävande fast jag egentligen är rädd. Det är ju bättre att folk vet vad det bottnar i än att man är besvärlig för att man är självsäker, det är ju det de flesta uppfattar mig som.
Jag vet inte om det var för att mina kort beskrev mig, men jag uppfattade mina kort som mer negativa än vad de andras var, de höll inte med utan tyckte helt klart att de orden jag tar som negativa snarare har en positiv klang, där ser man vad olika det kan vara.
Som sagt, inga överraskningar om en själv eller de andra, men det kan vara bra att påminnas ibland om att vi är olika och vilka fördelar och nackdelar det för med sig.
På eftermiddagen köpte jag jordgubbar och biggaråer, jättefina var de. Svenska jordgubbar faktiskt!
Till middag gjorde jag potatissallad av de överblivna färskpotatisarna, majonnäs, creme frasiche, ärtskott och rödlök och sen åt jag den med den rökta skinkan jag behövde ta slut på.
Sen målade jag naglarna inför nationaldagen och det blev lite kladdigt men ganska häftigt ändå. Det var svårt att få det snyggt eftersom jag var tvungen att ha så tjockt med gult på för att det inte skulle bli för genomskinligt.



Inga kommentarer: