onsdag 27 juni 2012

Tillbaka till paradiset





22/6 Fredag och Midsommar! Jag blir alltid lika förvånad när det blir midsommar, den smyger sig alltid på mig... Dessutom hörs det ju på namnet, midsommar, mitten på sommaren, ändå känns det alltid precis som om den kommer precis i början.
Jag var tvungen att gå upp rätt tidigt, redan vid 8. Jag skulle duscha, packa kylvaror, klä på mig och en hel del småsaker.
Vid 9 kom pappa och hämtade mig för att köra mig in till stan och båten ut till skärgården.
Vi kom i god tid, ungefär en halvtimme innan båten skulle gå men ändå var det ganska fullsatt när jag tog mig ombord med mina grejer.
Med hopp om att få sitta ute i solen tog jag mig till aktern och där var det fullt sånär som på 2-4 platser innanför några. Jag frågade om jag kunde anta att det var upptaget där, men det var det faktiskt inte och de lät mig komma förbi och jag torr jag fick den absolut bästa platsen på hela båten!
Hon som satt bredvid mig visade sig vara jättetrevlig, intressant, udda och konstnär, nästan som jag alltså även om jag kanske inte skulle kallas konstnär.
Vi hade jättetrevligt och hade både ytliga och djupa snack under de 3 timmar vi satt bredvid varandra. Hon och hennes kompis hade gjort nåt så udda som att sätta sig på båten för att ta en lång runda och komma direkt tillbaka till Stockholm utan att kliva av...
Hennes kompis var också trevlig och hade ett väldigt spännande utseende som gjorde mig nyfiken, dessutom hade han vänliga ögon vilket alltid tilltalar mig.
Efter ett tag satte sig ett par unga killar mittemot oss och var också väldigt sociala trots att jag var minst dubbelt så gammal som de och mina nya vänner ändå mer.
Jag gjorde ett makraméarmband för att ha någonstans att göra av händerna under tiden vi tog oss längre och längre ut i skärgården.
Jag sa hejdå till mina nya kompisar och gick av vid Löka på Möja. Sen gick jag och satte mig på stenhällen där alla brukar samlas, klockan var strax efter 13 och firandet börjar 14.
Strax efter 14 dök de andra upp och såg glatt förvånade ut över att se mig... Ehh, jag hade ju sagt att jag skulle komma bara två veckor tidigare, i min värld betyder det att man kommer då om man inte hör av sig och säger nåt annat.
På Löka samlas en massa ungdomar och det coolaste som finns tycks vara att vara töntig nog att dansa runt stången och vara med på lekarna, det är kul tycker jag! Det var två poliser som patrullerade ön och de hälsade glatt på alla och samtalade med ungdomarna som kom fram, sen åkte de vidare till nästa ställe på en "målad" fyrhjuling, det var det häftigaste polisfordon jag sett någonsin!
När lekarna var över packade vi in oss i båtarna och åkte mot "deras" ö.
Som vanligt spreds alla sen för vinden, en del sov middag, en del solade eller läste och hur så många människor kan lyckas sprida sig så effektivt att alla får vara ifred som vill det, det är ett under tycker jag.
Själv solade jag och till slut gick jag till och med och bytte om så att jag kunde doppa mig. Det var så kallt att jag kippade efter andan.
M fyllde 30 så på eftermiddagen så bjöds det på tårta och sång. barnen var särskilt lyckliga över tårtan och sen satt vi bara i grupper och umgicks tills det var dags att börja fixa med maten.
Jag hade varit så smart att mitt var helt förberett och det enda jag behövde göra var att skiva löksmöret för att kunna bjuda på det. Dessvärre hade min kylväska hållt allt så kallt och fint att köttet fortfarande var fryst i mitten trots att det var utskuren biff och alltså inte särskilt tjocka skivor. Men O grillade dem så fint åt mig att de smakade alldeles förträffligt och blev perfekt blodiga inuti.
Jag och N's dotter pratade om böcker och kom fram till att vi har samma smak på böcker vilket är okey för henne som är 14, men att jag fortfarande gillar ungdomsböcker bäst är kanske pinsamt? Vem vet?
Lagom tills vi skulle äta kom grannarna över, de är släkt med värdfamiljen och jag känner några av dem sen tidigare år.
L hade med sin nya son och han var så charmig att vi smälte allihopa, ser han inte ut som en litet Hob-bebis?

Resten av kvällen satt vi bara och umgicks i godan ro och det enda jag ångrar är att jag inte kom ihåg att påminna B om "Altanspelet" förrän klockan var för mycket, det hade jag sett fram emot att spela, men vi hade det så trevligt ändå.
Jag fick också en chans att lära känna J's nya tjej och hon visade sig vara jättegullig och det är ju alltid bra när ens kompisar träffar någon som är trevlig och går att umgås med.
På kvällen sved mitt ansikte, jag hade bränt mig under dagen och upptäckt det försent.
Vid 1.30 någonting klättrade jag upp på loftet så tyst som möjligt och lade mig för att sova, men då var jag så genomkyld att jag frös som besatt ända tills jag vände mig på mage och lade armarna under mig, då somnade jag.



















2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina bilder du har tagit och va bra du skriver :-) /Anna S

Nova sa...

Tack Anna!