torsdag 7 juni 2012

Ibland är planer svåra att spika

4/6 På måndagen fick jag en lysande idé, jag skulle kombinera nytta med nöje och dessutom med infriade löften.
Jag hade lovat sedan länge att ta med kompisens dotter till London vid tillfälle och i sommar måste jag åka dit på jobb mitt i semestern och tänkte att jag kunde åka tidigare, ta med henne och systerdottern och sen sätta dem på planet hem när det var dags för mig att jobba. De är ju trots allt 18 år gamla nu och är de två så går det ju definitivt bra, de är rätt så världsvana båda två och smarta dessutom. Men slutligen var H's dotter tvungen att tacka nej, det blir för mycket helt enkelt för hon har en helt fullbokad sommar med resor hit och dit. Systerdottern vill fortfarande hänga på så vi ska fundera på vem annars som kan tänkas vilja och kunna hänga med istället.
När jag pratade med H i telefon så satt V bredvid och undrade om de inte kunde komma förbi senare och hänga en stund och kanske se nån film och det fick de förstås.
Eftersom de inte kunde säga säkert om de skulle komma och när så satte jag igång att storstäda kylskåpet. Jag diskade alla lådor och hyllor och torkade hela skåpet och kastade allt som gått ut i tid oavsett hur fräscht det såg ut, mycket skräp blev det... och också väldigt rent faktiskt.
Ibland undrar jag hur annat folk hinner med allt, det känns som om jag har något städprojekt nästan varje dag och ändå är det aldrig skinande rent. Hur gör de som har familj och annat att ta hand om i veckorna?
När V och H väl dök upp var jag så gott som färdig och ställde in det sista i kylskåpet och sen parkerade vi oss i soffan med cheeseballs och cola som de tagit med sig och så såg vi Bridesmaids. De gillade filmen och tyckte liksom jag att den var ganska oförutsägbar även om just slutet kanske inte är det, men man vill ju gärna ha ett lyckligt slut i en komedi.
När de åkte hem såg jag själv Horrible Bosses och den var bra men jag satt och väntade på att det skulle gå åt helvete för karaktärerna hela tiden och sånt gör mig nervös.
Kul att se en snygging som Colin Farrell se så jävlig ut som han gör i denna roll!

Inga kommentarer: