onsdag 27 juni 2012

Kan själv

23/6 På lördagen vaknade jag av barnröster, den stugan jag bodde i är störst och det var där alla samlades med barnen eftersom det ösregnade ute. Det har det gjort varje midsommardag utom en sedan jag började åka ut till Möja för 7 år sedan...
Jag packade ihop mina saker och bestämde mig att åka hem så fort som möjligt om någon skulle till en hamn.
Jag hade tagit med mig en påse med mjöl och sånt ihoprört till pannbröd, det enda som fattades var vatten, så jag rörde ned vatten i mjölblandningen och satte igång att steka bröd på gasspisen ute i regnet. Jag bakade ut kakorna med en marinadflaska, man tager det man haver, det tog inte så lång tid och när brödet var klart hade O satt på kaffevatten åt mig och jag gick in och väckte L och B.
Sen åt vi frukost vi och A och senare kom även  D och Lu in och åt lite av brödet. Jag som varit orolig för att det inte skulle räcka insåg strax att inte ens hälften blivit uppätet.
Mindre än en timme senare hade vi pressat in oss 9 personer i B's nya båt och så körde han oss till Sollenkroka. Jag har då aldrig haft det så lyxigt, jag skulle få skjuts ända fram till dörren av P och J som också bor i Väsby! Det är annat än att sitta ensam på en båt i 3½ timme och sen bli hämtad och körd i ännu en timme...
Jag var hemma innanför dörren redan vid 13 och jag lämnade bara grejerna innanför dörren och så åkte jag till mamma och pappa och hämtade Turre.
Vid det här laget var jag så trött att jag knappt kunde stå upprätt men när jag kom hem började jag tvätta och packa upp istället för att lägga mig och senare på kvällen grillade jag faktiskt trots att jag var ensam. Jag grillade först aubergine och sen biffen som var kvar sedan dagen innan.
Sen tog jag det lugnt och tittade på Bones, jag orkade inte göra nåt mer.

Inga kommentarer: