torsdag 28 juni 2012

Hur gör man den där jäkla paradisgröten egentligen?


26/6 På tisdagen fortsatte stressen på jobbet men jag hade i alla fall kul under tiden. Det händer en massa blixtsnabbt och jag skickar en offert ena minuten och har en order i handen nästa och då ska det behandlas och grejas och så är det en massa bollar i luften samtidigt.
När jag kom hem kokade jag gröt till mellanmål. Jag gillar egentligen inte gröt men jag var tvungen att testa att göra gröt på 4-säderslag, krossade. Jag hade blötlagt dem kvällen innan så som man skulle göra och sen skulle det kokas med lite salt i 30 minuter. Under tiden diskade jag upp i köket, men 30 minuter känns som om det blir för länge... Jag hade i vaniljsocker och kardemumma men i efterhand känner jag att jag kunde haft mer av det i. Tanken var att försöka kopiera "paradisgröten" som vi blev serverade på ön i skärgården när vi var på skrivarkurs förra sommaren. Jag har mailat kocken och smörat för henne men har inte ens fått svar... jag lyckades i alla fall inte att kopiera den.
Jag tittade på Bones, sov middag och fixade lite här och där och sent på kvällen "lagade" jag Stinas Kyckling eftersom jag lovat syskonbarnen att jag skulle ta med lunchlådor åt dem nästa dag. Dessutom försöker jag att motarbeta min överfylld frys genom att faktiskt använda det som är i den...
Jag hällde skyn i en kastrull och hade i creme fraische, dragon och lite kycklingfond och så serverade jag kycklingen och såsen med ris.



Inga kommentarer: