torsdag 28 juni 2012

Är folk helt riktiga eller?


25/6 På måndagen var det stressigt på jobbet, det är ju dessutom extra mycket att göra såhär veckorna före semestern.
Det var värsta slagregnet på eftermiddagen och när jag kom hem hade busken på framsidan fallit åt sidan, det har ju aldrig hänt tidigare så det måste ha varit nåt i hästväg.
Jag lade ut bilen på blocket och tog foton förstås före det, nu får vi se om jag få den såld så jag kan köpa ett nytt förråd.

Citatet med bilden på Barack Obama känns kanske helt självklart här i Sverige, det är väldigt få som tycker annorlunda här, det känns så självklart att man undrar varför han ens sagt det. Men ni skulle se reaktionerna på detta på Facebook!
Amerikaner som menar att USA är frihetens överkurs, vill helst styra alla andra att följa deras egen religion och åsikter. För mig är det så konstigt att jag undrar om de finns på riktigt eller om det är en läskig historia bara.
Det blev i alla fall en stor diskussion hurvida Obama ens har rätt att uttala sig i frågan och det var en riktig hatkampanj. I Sverige hade det uppfattats som billiga poäng i opinionsmätningarna, i USA är det en jätterisk att uttala sig om sånt och det ger negativa utslag på populariteten inom några timmar.

Lika förbryllad blir jag av det här med sommarkatter. Vi har hört det sedan vi var små, folk skaffar sommarkatter och överger dem till hösten. Finns dessa människor på riktigt?
Är jag naiv som tror att en barnfamilj inte skulle komma på en sån idé? Jag kan då inte tro att jag känner såna människor. Hur kan de vara funtade och är vi säkra på att detta inte bara är en modern myt? Själv har jag visserligen en hittekatt men jag gissar på att han var runt 2 år när jag hittade honom och det är helt uppenbart att någon har älskat den där katten. Han är trygg och helt genomsnäll, älskar alla människor och är uppfostrad.


Inga kommentarer: