måndag 25 juni 2012

Städning och nostalgi



17/6 På söndagen hade jag äntligen lite energi och jag fortsatte med städningen i gästrummet. Jag avskyr förstås att städa lika mycket som vem som helst, men röra stör mig och en av de bästa saker jag vet är att slänga grejer. Jag får liksom energi av att kasta saker. Vissa saker sparar jag på grund av nostalgi, som den gamla urblekta, slitna och urtvättade jackan som det står Wäsby Hästskjuts på. Den har fyllt sitt syfte och den har också fått ligga i garderoben för att fylla mitt nostalgibehov i över 10 år, nu åkt eden ut tillsammans med en massa gulnade, slitna t-shirtar med personligt tryck på. Det svider ännu lite, men det får helt enkelt räcka med att fota dem som minne, man kan inte ha kvar gamla kläder man aldrig mer kommer att använda. Dessutom blir gudsonen överlycklig över alla för stora, fula, gulnade t-shirtar som jag inte vill ha, för han älskar dem!
Hos dem får de nytt liv och de har till och med fått komma ut och se sig om i världen på gamla dagar.
Taxen på den sista tröjan är min förra och det är jobbigt att göra sig av med den, men A kommer ju att använda den.
Jag höll på i många timmar och slutligen var det riktigt fint inne i gästrummet, nu är bara frågan vart jag ska göra av motionscykeln?
Den är skrymmande och jag kan inte begära att min rumskompis ska dela rum med den. I bästa fall kan jag få ett nytt förråd byggt innan hon kommer men annars får jag väl sälja den på blocket.
Den är lite för tungcyklad i alla fall, det är anledningen att jag inte använt den.
Mycket grejer får jag flytta ut till färrådet som ju blir ännu fullare nu, en hel massa kan jag också ge bort eller kasta.
Det är inte konstigt att det var så fullt när man ser hur mycket jag flytta ut.
Men nu är i alla fall gästrummet klart för gäster!




Inga kommentarer: