onsdag 20 juni 2012

Jag är trevligare full





13/6 På onsdagen mötte vi upp C på Starbucks för frukost och sen gick vi till tunnelbanan och tog tåget till mässan. Jag hade nu mina bekväma skor på mig och det gjorde mer skillnad än jag vågat hoppas.
Medan D  var på ett möte gick jag runt så systematiskt igenom mässan men hittade inte så mycket mer intressanta produkter.
Jg gick förbi och hälsade på i den Svenska montern också och jag och J, dansken alltså bestämde att vi skulle ta en fika på eftermiddagen.
Fötterna fungerade bra nu och jag hade inga problem att gå, lite ömma var de ju men inte så farligt alls.
Jag vet inte om jag är extremt snygg eller extrem ful i Paris, men vart jag än går stirrar folk på mig, inte alls som hemma eller i de andra länder jag varit i... Mycket skumt.
Vad gillar ni bilderna, jag tycker det ser så löjligt och roligt ut med alla karlar i kostym som står på stridsvagnar, för att inte tala om de franska(?) uniformsmössorna!
Jag mötte upp med D och C för lunch och vi satte oss ned och åt i god ro den här dagen och hade rätt trevligt. Sen fortsatte vi att metodiskt gå genom gångarna där jag hade avslutat och senare gick jag för att ta en fika med J.
Vi hade trevligt men eftersom vi båda behövde jobba så blev det inte en så lång fika.
Vid 16 började jag och D röra oss mot utgången och tog strax senare tåget tillbaka till Paris.
Både jag och D var så trötta att vi var helt stirriga och strax före 17 insåg jag att jag hade telefonmöte med jobbföreningen klockan 17... Jag skyndade till rummet och ringde in till mötet. 45 minuter senre hade vi fortfarande inte kommit särskilt långt och J hade sagt att han skulle komma in till Paris för en drink innan han var tvungen att gå på middag.
Jag tog en kvick dusch och strax senare dök han upp och hämtade mig på hotellet. Vi gick till en bar på andra sidan gatan och vid 20 var han tvungen att ta sig till sin jobbmiddag så vi följdes åt en bit och sen tog han tunnelbanan och jag försökte hitta D och C i en del av staden som jag inte varit till. Det hde inte varit några problem alls om jag bara inte varit så kissnödig!
J är före detta fotbollsspelare, proffs alltså och han missade Danmark-Portugal för att träffa mig och hn är Dansk, det ni!
Efter mycket om och men och några omvägar så hittade jag dem slutligen på The Cricketer där de tittade på fotbollen Holland-Tyskland. Till C's lycka gick jag med på att ta ett glas rödvin och sen fick de nästan stötta mig när vi skulle gå för att äta. D liksom många andra hävdade bestämt att jag borde dricka oftare, de flesta tycker att jag blir trevligare då tydligen...
 Vi gick till en restaurang de varit till för 2 år sedan och det var sådär. Min mat var visserligen helt okey, men deras var inte särskilt bra. Framförallt var det liksom lite kladdigt och grisigt. Jag fick smaka på C's sniglar och det var helt okey, men det goda är ju egentligen vitlökssmöret...
Min förrätt var räkor i lök och örtröra och det var koriander i och trots att jag avskyr det och normalt inte kan äta nåt med det i så var det faktiskt helt okey.
Till varmrätt tog jag anka med stuvad purjolök och stekt potatis, jag åt inte så mycket men det var inte för att det smakade illa, jag kunde bara inte få ned mer.
Vi hade trevligt trots lite trist mat och när det var dags för mig och D att ta oss tillbaka till hotellet så bestämde vi oss för att gå eftersom vi var så mätta. Jag tog oss på en annan omväg, den här gången i en halvcirkel åt andra hållet... Nåja, jag gör i alla fall inte samma misstag två gånger och jag har verkligen egentligen ingen aning var Madeleine ligger i förhållande till Operan...
När jag kom tillbaka till hotellet packade jag och lade fram kläder till nästa morgon och somnade inte förrän vid 2, jag som skulle upp vid 6.30...

Inga kommentarer: