torsdag 7 juni 2012

En riktig moffardag



3/6 På söndagen gick jag upp runt 11.30 och promenerade ned till stallet där syrran och hennes man gjorde sig klara att åka på träning med hästen. Turre var helt till sig och trodde att vi skulle göra något riktigt spännande men tji fick han då vi åkte bil i några minuter och sen blev avsläppta vid syrrans hus där systersonen stod och väntade med nyckeln till min bil. Eftersom det strax skulle vara visning på huset så åkte han med hem till mig eftersom han inte hade någonstans att ta vägen. Ingen av oss hade ätit frukost, han hade ju ägnat morgonen åt att städa och de ville inte skita ned några tallrikar och sånt så någon frukost hade det inte blivit.
Vi bestämde oss för att göra en lyxig brunch åt oss söndagen till ära.
S är väldigt intresserad av matlagning och är duktig, så vi hjälptes åt att steka bröd, porchera ägg, göra hollandaisesås och smoothie och resultatet var riktigt goda Eggs Benedict med smoothie och frappé.
Det var ganska mycket mat och det tog oss en bra stund att äta upp allt och S fick ta det mesta av min smoothie, jag hade bara smakat på den innan jag var proppmätt.
Sen satt vi i soffan och hade det bra och såg det sista på Shrek 4 och extramaterialet till den och skrattade gott åt det ena och andra.
Medan vi satt där bonkade det till ordentligt i vardagsrumsfönstret bakom oss och vi misstänkte att en fågel gjort nån felmanöver så jag gick ut för att titta och tyvärr var fågeln stendöd och vad jag kan avgöra är det en hona och vid den här tiden betyder väl det att det ligger ungar eller ägg någonstans och dör nu... trist.
Judas och Turre höll sedan S sällskap medan jag duschade och gjorde mig i ordning för en fika i Sigtuna.
Det regnade inte längre när jag åkte hemifrån utan var relativt varmt och soligt faktiskt. Men lagom tills jag kom till Sigtuna så började det förstås att regna och vi kurade ihop oss på Tant Bruns Café och fikade på latte och morotskaka respektive hallonpaj, dessutom utan att bli helt skinnade. 65:- för en latte och hembakad morotskaka var billigare än jag förväntat mig på ett sånt turisttätt ställe.
Vi satt tills de stängde vid 18 och sen åkte jag hemåt.
Senare på kvällen gjorde jag pastasallad på risonin jag kokat ett par dagar tidigare och marinerat i vitlök, peppar, vinäger och olivolja. Det blev jättegott faktiskt och jag åt den med en dressing gjord på creme fraishe, tomatpuré och lite majonnäs.





Inga kommentarer: