torsdag 28 oktober 2010

Jag blir alldeles matt ibland

Efter jobbet på onsdagen åkte jag snabbt till macken för att hämta två paket som kommit med posten. Sen vidare hemåt där H skulle vänta för sällskap till Ikea.
Men när jag kom hem var hon inte där, så jag hann ta in jobbgrejerna från bilen, ta in ved och montera loss motorsågskedjan och packa ned den och först efter det dök hon upp. Jag som varit så stressad...

Sen åkte vi mot Ikea och kom överrens om att vi ville in på Bauhaus också och då var det lika bra att göra det före Ikea eftersom man annars inte riktigt orkar med Bauhaus efter Ikea och det slutar med att man åker hem.
Inne på Bauhaus fick vi stå och vänta ett bra tag på hjälp först i VVS för att diskutera hur jag skulle göra med den beställda toaletten och sen tog det lång tid innan killen som skulle hjälpa mig att komma fram till vilken kedja jag skulle ha till motorsågen faktiskt lyckades lösa problemet och ändå var han 3o minuter senare bara 90% säker på att han gett mig rätt kedja. Hur man filar en kedja visste han inte heller... Till saken hör att jag köpte min McCullough motorsåg på just Bauhaus för bara ungefär 3 år sedan och ändå känner de inte till modellen och vet inte hur man löser problemet. Det här var 3 gången jag försökt fixa detta. Han var i alla fall trevlig och det kan man inte riktigt räkna med på Bauhaus.
Sen fick vi stå och vänta ytterligare runt 10 minuter i informationen för att tjejen där skulle ha bekräftelse av VVs att jag kunde få pengarna tillbaka för toaletten som jag beställt, betalat och INTE fått, detta trots att jag redan (efter 20-30 minuter) fått klarteckan av VVS och de bett mig gå till informationen. Tungjobbat och irriterande.

Sen åkte vi till Ikea och då tänkte jag gå in på Mekonomen och se om mitt tillgodokvitto som jag fått i Väsby gällde även där. Det tog ett tag och killen i kassan fixade och donade och sen undrade han vad jag skulle ha, så jag gick iväg och snackade med hans kollega om kupévärmare och valde ut en och tog med en timer också. Äntligen skulle jag få kliva in i en varm bil på morgonen!
Men sen när jag kommer till kassan så ändrar de sig och säger att tillgodokvitton bara gäller i butiken där du har fått dem och sen tittar de på mig som om jag vore rätt korkad som trott att jag kunde handla på det där...
Jag blir så trött på folk som inte kan sitt jobb!
Det var ju för att slippa hamna i den situationen som jag frågade innan jag plockade på mig grejer.
Irriterat lämnade jag grejerna på kassadisken och svepte med ett surt muttrande ut ur butiken.
Väl inne på Ikea inser vi att det är en helt ny butik vilket är spännande men ganska opraktiskt när man vill hitta vissa saker och det börjar närma sig stängningsdags.
När vi kommer förbi köksdelen stannar jag och frågar en av killarna om det kan vara sant att skissen de hjälpte mig att göra för knappt ett år sedan kan ha försvunnit i och med att de bytt program? Jodå, det var till och med troligt enligt honom...
Själv har jag svårt att fatta hur de kan lyckas klanta sig så pass. De har väl back-upper? Men se till och fixa tillbaka allt detta då. Jag har stått i en halvtimmes kö för att få hjälp och sen har jag stått där i omkring en timme och fixat och donat. Tid som jag hellre skulle lägga på annat men ändå prioriterat på köket som ska göras någon gång här i den närmaste framtiden. Men se, de är inte så intresserade av hur mycket tid och kraft jag lagt ned på detta, köper inte jag ett kök så är det väl alltid någon annan som gör det... och förmodligen köper jag ju köket förr eller senare ändå eftersom de är billigast. Alltså behöver de inte bry sig om att försöka rädda våra ritade kök i deras gamla program.
Ja det är knappast någon välbevarad hemlighet att jag avskyr sopig service, varken för er eller för personalen som ger den. Men i gengäld är jag charmigheten personifierad ända tills de visar sig vara ointresserade av mig som kund eller beter sig allmänt illa.
Som tur är handlar det oftast om okunskap, lättja och "noll koll", inte ovilja och otrevlighet, ändå kan man ju tycka att det alltid går att försöka lite mer.

Vi kom slutligen hem med en ny motorsågskedja, julpynt, vardagsrumsmatta, sophink till köket och lite annat smått och gott. Efter en 5:- korv åkte vi hemåt och var hemma vid 20.30. Då var vi trötta kan jag lova, vi höll på att somna stående.

Ändå satt jag och fixade burkar till jobbet till tidigt på morgonen, de måste ju bli gjorda så fort som möjligt.

Inga kommentarer: