tisdag 5 oktober 2010

Shopping och en massa annat

Fredag och början på en helg i lugn och ro? Nja, snarare en helg i full fart från början till slut.
Min dator har strulat en del de senaste veckorna så vår tekniker skulle byta nåt nätverkskort i den så plötsligt strax före lunch på fredagen hade jag inget att göra den timmen han skulle jobba med min dator. Så då tog jag chansen att låna jobb-bil och släp under arbetstid så jag slapp fixa en massa med nycklar och grejer. En av mina kollegor skulle ha bilen efter jobbet och ville vara säker på att jag var tillbaka i tid, jodå sa jag och stressade iväg.
Det skulle jag inte ha gjort...
I första korsningen släpper plötsligt släpet och ställer sig tvärsöver korsningen. Man känner sig så jävla fånig, som om man aldrig har kört med släp tidigare. Jag hade kollat att den där lilla pluppen åkt upp, den som visar att kulan sitter i. Men sen blir man förstås osäker på om den verkligen satt i eller inte. Man ska inte göra saker i brådska, det är säkert.
Jag hade inte ens hunnit kliva ur bilen innan två killar (med invandrarbakgrund såklart) hade stannat för att hjälpa mig ur vägen med släpet. De tog tag i varsin sida av släpet och lyfte på det och sen var det inte mer med det. Jag tackade så mycket, rodnade en del och körde sedan vidare. Man känner sig så inkompetent och "blond", man vill ju inte att folk ska tro att man är så korkad och osmidig.
Jag åkte i alla fall vidare till ByggMax och köpte lite fler stag och ett plåttak, körde hem det och lastade ur och slängde sen in en gammal trappa som jag haft liggande sedan ett år tillbaka. Jag körde den till sopstationen och var tillbaka på jobbet nån timme efter att jag åkt.

Efter jobbet åkte jag sen till Plantagen för att köpa lite jord och tänkte titta lite på perenner till rabatten också. Den ser väldigt trist ut och folk envisas ju med att man ska plantera ganska glest för perenner blir minsann så stora så och sprider ut sig. Nja, riktigt så går det inte till i min trädgård. Nu stod det lite glesa fröstänglar här och där och sen var det tomt och trist emellan dem. Det visade sig att de hade 50% rabatt på de flesta perenner, men det fanns ju inte särskilt mycket att välja på och de var inte i lysande skick heller.
Men jag kom i alla fall hem med några perenner, jord så som det var tänkt och till och med ljung som jag normalt vägrar handla. Vet ni förresten att de äldre säger att man inte ska ta in ljung? Då drar man döden i huset. Jag tog alltså inte in den utan ställde den utanför så länge.

Sen åkte jag vidare till Överskottsbolaget i Märsta för att försöka hitta kaffe till mina frappé och det fanns faktiskt precis så som min grekiska "brors" fru sagt att det skulle. Jag har tittat på en massa andra butiker men inte hittat, men på ÖB fanns det Gevalia Red Cup som ska vara bra till frappé. Jag köpte tre burkar för säkerhets skull, jag vill slippa åka till Märsta så långt som det är möjligt...

När jag kom hem var jag helt slut och tänkte sova en eftermiddagslur. Då inser jag att jag ska ha ett telefonmöte med kommittén i England om runt 20 minuter. Åh nej! Jag kokade alltså lite vatten till en nudellunch som gick att äta fast man pratade i telefon och sen ringde jag upp till mötet. Vi pratade väl i en timme eller så och under tiden ringde syrran och när jag skulle försöka trycka bort henne tryckte jag bort mötet istället och var tvungen att ringa upp igen, ojdå.
Saker går som sagt lite snett när man är trött och vimsig.
Sen när mötet var över hade jag plötsligt gått med på att göra en massa saker för föreningen som kommer att ta en hel del tid från både mitt jobb och mitt privatliv, men jag får ta det. De andra har ändå mindre tid och mötet är trots allt i Stockholm nästa år och därför liksom mitt.

Istället för att lägga mig och vila efter mötet tog jag motorsågen och gick ut för att se om filningen fungerat. det visade sig att den inte gjort det. Jag kan nästan säga att det hade gått fortare att bränna av stockarna än att såga med den motorsågen. Jag måste nog få någon att visa exakt hur man gör. Det känns som om jag missat något.

Men jag röjde i alla fall bort träden som kraftbolaget lämnat fällda i min slänt, men det tog tid och hårt arbete att få undan det och det finns en hel del taggbuskar därnere, så jag fick blåmärken och sticksår över stora delar av kroppen på köpet.
Jag sågade också upp lite "tårtor" för klyvning, men lämnade själva klyvningen till en annan dag.

Sen gick jag slutligen nästan yr av trötthet och lade mig en stund men kom just på att jag lovat en kompis att möta upp i stan på kvällen. Han bor i Dalarna och kommer till Stockholm ibland, den här gången för att tidigt på morgonen ta en buss ned till Italien för att leda en cykelresa.
Jag slumrade en stund och snyggade sen till mig lite hjälpligt och åkte in till Tudor.
Jag kom dit ganska sent och vi var väl där nån timme och gick sedan vidare till Dubliner när Tudor stängde. De hade ett riktigt bra live band och jag var kvar till 1 ungefär, men sen började jag bli ohjälpligt fredagstrött och började få lite huvudvärk också.
Så sen åkte jag hem.

Inga kommentarer: