fredag 29 oktober 2010

Ja med lite planering kan det ju gå ihop ibland

På torsdagen fyllde pappa 65 år vilket gjorde att mitt vanliga program var mer än överfyllt.
Jag var på god väg att försova mig på morgonen men som tur var ringde en av våra pensionärer och väckte mig med en fråga om lunchen. Med tanke på hur djup jag sov när hon ringde hade jag nog blivit jättesen annars. Men nu kom jag i rimlig tid till jobbet och fick en del gjort på förmiddagen. Vid 11 åkte jag och en kollega till ICA för att hämta smörgåstårtor som pappa skulle bjuda personalen på och vid 12 hade vi dukat upp för gemensam lunch i fikarummet och oj vad folk åt! Tur att vi tagit i i överkant. Vi hade köpt smörgåstårta till 36 personer, jag tror att vi var runt 25... Ändå var det bara två bitar kvar när faten var rensade. Men vi har ju väldigt många killar som är mellan 20 och 40 år gamla och de äter ju som hästar.
Vi hade trevligt och pappa blev glad för personalens present som var ett presentkort på en hundspannstur i Åre! Kollegan P som plötsligt fick ansvar för att fixa present och grejer när andra kollegan F fick barn i helgen var stressad och hade svårt att hitta på nåt, men där tycker jag att han gjorde en riktig fullträff! För övrigt, om det är någon som undrar så har han inte tänkt att pensionera sig förrän om tidigast 2 år. Han vill fortfarande jobba och vi klarar oss nog inte riktigt utan honom än...

På eftermiddagen var jag tvungen att gå från jobbet lite tidigare för att hinna till Hägersten och handla presenten vi i familjen skulle ge honom, detta innan jag skulle på min Grekiskakurs.
Jag körde efter navigatorn och hittade utan problem till hobbybutiken, men trots att jag åkte redan strax efter 15 så var det redan köer in till stan...
Hobbybutiken hade mest elektriska tåg och flygplansbyggsatser men var jättestor!
De verkade ha ett riktigt brett sortiment och de var enormt jättetrevliga!http://www.sodersrchobby.se/
Jag fick utan problem och på kort tid framplockat den radiostyrda helikoptern vi hade valt ut och fick en del frågor om hur rutinerad farsan är på flyg och så vidare. Detta för att det är väldigt svårt att flyga även en fjärrstyrd helikopter och för att folk blir väldigt besvikna när de kraschar den redan vid första flygturen. Det tycker jag var en trevlig inställning att ta sig tid att förklara sånt innan istället för att ställas inför besvikna kunder efteråt.
Sen pratade vi ganska länge och ingående om flygplansmodeller, jag är lite smått sugen på att bygga en själv att ha på kontoret. Vore inte så dumt att ha en modell på till exempel Gripen i taket, en som man byggt själv.
Nu hade de inte dem i lager för tillfället så beslutet kan utan problem läggas på is en stund tills ekonomin har hämtat sig efter senaste renoveringsmanin.

Sen åkte jag raka vägen till Norrtull och Medborgarskolan och min kurs i Grekiska. Jag var där i god tid, en halvtimme innan vi skulle börja, så jag lyckades göra klart större delen av läxan innan det var dags att gå in i salen. Den inslagna och väldgit stora helikoptern var jag ju tvungen att ta med mig in, den vågade jag inte lämna i bilen. Den var som tur var inte särskilt tung, så det gick bra att bära den uppför de 3 trapporna. Alla blev nyfikna när jag kom med den stora lådan så jag fick berätta flera gånger vad det var jag bar på.
På lektionen fick vi repetera lite eftersom vi tycker att det är svårt att komma ihåg bland annat hur ord ska böjas och så vidare. Så först gick vi igenom läxan som också varit repetition till viss del och sen intervjuade läraren oss på grekiska och vi blev förvånade över hur bra det gick och hon var synligt nöjd med de flesta av oss.
Sen fick vi skriva ett prov också och det gick verkligen förvånandsvärt bra för mig tycker jag och hon var nöjd när hon rättat det. Det känns verkligen som om det börjkar lossna nu. Till nästa vecka ska vi ha skrivit en kort uppsats om oss själva det vill säga vad vi heter, bor och sånt.
Direkt efter avslutad lektion var det bara att kasta sig i bilen och åka norrut igen, den här gången mot Sollentuna och Edsbacka Wärdshus. Där skulle jag möta upp med hela familjen, syster, och borr med respektive, systerbarnen, mamma och pappa, farbror och hans sambo och vår extra farbror H som egentligen är pappas gamla polare som vi har känt sedan vi var små.
Senare på kvällen dök också vår faster upp helt oförhappandes och hann till och med kasta i sig en portion mat trots att hon kom så sent. Maten var mycket vällagad och råvarorna fräsha, det är ett trevligt ställe det där med bra mat, trevlig personal och fina lokaler. Kan definitivt rekommenderas. Enda nackdelen är att det är lite ont om parkeringsplatser.
Till förrätt åt jag laxtartar med laxrom och jag kan inte påstå att det var en höjdare, men det skyller jag mer på mitt val av rätt än på restaurangen, den smakade säkerligen precis som den skulle, det var bara det att den smakade för mycket rå fisk för min smak. Konstigt att jag kan äta sashimi utan problem, men lite hackad lax funkar inte...
Till varmrätt valde jag Öring med löjromshollandaise och höstprimörer och det smakade helt underbart! Det var fräscht och lätt och jag lämnade det mesta av såsen så det blev nog både nyttigt och bra. Det var så gott att jag faktiskt bad om en doggy-bag för resterna, inte sjutton lämnar jag så god (och dyr) mat att kastas i soporna.
Vi hade verkligen jättetrevligt, det var länge sedan vi träffades hela familjen så där över en middag, alla är så upptagna nu för tiden och själv är jag ofta bortrest när det väl händer nåt sånt. Självklart lekte vi lite "Titta vi flyger" (80-tals film) med gelén de andra fick till sina Rådjurstekar. Tänk vad kul man kan ha med lite gelé!
Jag som inte är så mycket för efterrätter tog trots allt en chokladterrin och en latte och systersonen hjälpte mig att äta upp den. Sen fick jag tillbaka hunden som syrran tagit hand om medan jag var i stan och sen körde jag hem mamma, pappa och farbror med sambo. Lite stolt var jag allt då jag lyckades säga en mening på grekiska till mamma som både hon och pappa förstod även om vi fick översätta ett ord till pappa. De frågade nämligen lite om kursen och jag insåg plötsligt att jag kunde svara på den frågan på Grekiska. Svaret på frågan var: Lärarinnan kommer från Grekland, från Rhodos.
Ja, kanske inte så mycket att hurra för, men det är ju betydligt mer än vad jag kunde för 5 veckor sedan!
Väl hemma satte jag mig och jobbade med burkarna "ett tag" och inser plötsligt att klockan är 4.30 på morgonen! Oj! Hopp i säng och somnade på stört.

Inga kommentarer: