måndag 11 oktober 2010

Hjärnjympa

På torsdagen var det åter dags för grekiska, fortfarande känns det som om det inte vill fastna. Men det är klart, jag är ju så jäkla upptagen hela tiden att jag inte riktigt har ro att plugga mellan lektionerna.
Jag ska försöka göra det den här veckan. Det är ett trevligt gäng på lektionerna och väldigt blandat. Många olika nationaliteter som av någon anledning vill lära sig Grekiska.

Fruktansvärda köer var det in till stan den här torsdagen och jag kom en 10-15 minuter försent. Då hade jag ändå åkt en timme innan lektionen började, det brukar räcka med runt 40 minuter. Är det ingen trafik alls räcker det med 15-20 minuter.

När jag kom hem hade jag lätt huvudvärk och var enormt trött, så trots att det var så pass sent så tog jag en liten tupplur, jag mådde illa av trötthet och vet ju av erfarenhet att jag går och lägger mig mer eller mindre samma tid varje kväll/natt oavsett tupplur eller inte. Det är alltså bättre att sova någon timme.

När jag vaknade till liv igen fortsatte jag med golvläggningen och fastnade nästan omedelbart. Hur skulle jag egentligen få till det runt kaminen?
Skulle jag göra en prydlig kvadrat, skulle jag göra precis som det redan var, skulle jag lägga plankor med helbredd så långt som möjligt?
När jag kommer till såna lägen blir jag splittrad och behöver någon att bolla med så jag ringde pappa och frågade vad de gjorde. De tittade på TV så jag bad dem komma över och ta en titt. Först sa han att jag var knasig som ville att de skulle göra det vid 22.30 på kvällen men när jag påpekade att inte så många andra är vakna vid den tiden och jag ville komma vidare så sa han att de skulle komma över. Någon halvtimme senare hade jag lossat resten av listerna och sågat av dörrfoder och snackat med S i Dalarna som ville tacka för boken jag skickat, då dök mina föräldrar upp. Sen vred vi och vände på problemet och kom fram till att jag skulle lägga golvet runt mässingsplattan som redan är runt kaminen och bestämma senare hur jag ska göra med själva plattan. Om jag ska behålla den som den är och bara sätta list runt eller som det var tänkt, lägga sten på den.
Nu kändes det mycket bättre och när de åkt hem 10 minuter senare så satte jag igång med förnyad energi. Men det är svårt att såga runt hörn och grejer utan att ha en sticksåg tillhands och jag fick helt enkelt såga för hand. Det är lätt att göra tankevurpor när bitarna ska sågas till och jag gjorde ett par. Men slutligen såg det helt okey ut och endast sista raden var kvar att lägga och den behövde jag garanterat ha en sticksåg till, så jag satte mig och läste en stund för att slappna av och gick sedan och lade mig relativt tidigt och relativt nöjd med mig själv.

När vi satt på framverandan en stund jag och Turre kom plötsligt rävhonan och ställde sig och stirrade på oss från vägen, bara en 10-20 meter bort. Sen sprang hon upp i skogen på samma ställe som hon brukar, jag tror hon har en lya där.

Inga kommentarer: