måndag 18 oktober 2010

Frukost, lättja, stress och kändisar

Jag och L hade bestämt att jag skulle höra av mig så tidigt som möjligt på lördagen, det vill säga så snart jag vaknade. Vi skulle ses för frukost och för att slippa ta två bilar så åkte jag för att hämta L och vi kom väl ned till fiket vid strax efter 10.
Det är sällan det bara är vi två och av någon anledning halkar vi ofta in på jobb när vi är ensamma och sitter och diskuterar en massa om jobbrelationer och sånt. Efter frukosten åkte vi till ICA för att handla, mest åt L, men jag hade tänkt att se efter om de hade edamamebönor, dricka och några kul grönsaker. Grönsaker fanns det inte så spännande, så jag kom hem med edamamebönor och dricka.
När jag kom hem var jag ohyggligt trött men av någon anledning satte jag mig och jobbade med burkarna istället för att sova middag. Sen fick jag ett samtal av K som hade sagt att hon skulle med på Dansfeber-Finalen på lördagskvällen, hon satt fast som funktionär på Stockholm Open och kunde inte komma. Jag blev fruktansvärt besviken, jag vet ju hur svårt det är att få tag i någon som vill göra något spontant, särskilt på en lördagkväll. De som överhuvudtaget svarade i telefon var antingen bokade redan eller sjuka. Om du var en av de som varken svarade i telefon eller ringde upp senare eller en annan dag... då tycker jag att du kan skämmas lite faktiskt. Ringa upp eller svara i telefonen är väl det minsta man kan begära att ens vänner gör för en? Särskilt när man tänkt bjuda på en show. Jag ringde upp hela bekanskapskretsen, både nya och gamla vänner och ingen svarade ja. Då kom jag och tänka på min gudsons lillebror. Han går ju i musikklass och tycker att musik och dans är väldigt kul, kanske ville han med? Dessutom trodde jag att han var hos sin pappa i Väsby den här helgen.

Jag ringde till hans pappa som blev väldigt förvånad att höra av mig eftersom vi hörs ungefär en gång vartannat år, men han lånade gärna ut sonen och tyckte att det var lika bra att han sov kvar hos mig eftersom det skulle bli så sent.

Sagt och gjort, jag och A åkte mot Nacka vid 19-tiden och var framme rätt lagom, 19.30. Konstigt nog fick vi bättre platser den här gången än vad jag och E fick för några veckor sedan fast vi då var mycket tidigt på plats.

Det var riktigt bra lördagsundehållning och A satt och armbågade mig emellanåt eftersom han märkte att vi blev filmade, då sa jag bara åt honom att se glad ut och att ignorera kameran. Tydligen hade vi synts i bild för L och A satt hemma och tittade efter mig och L såg mig.

Hon har spelat in det så jag ska över dit och titta nån dag. Hon tipsade mig om reprisen på söndagen, men jag tycks inte få in TV4 på min TV.

Tobbe Trollkarl och Markoolio vann så som jag trott och hoppats och verkade genuint glada för det. Efter showen bjussade artisterna och kändisarna ordentligt på sig själva och gick runt på scenen och gav autografer och poserade för foton åt alla som ville. Vi var ändå tvungna att vänta tills kön i garderoben försvann lite, så vi stod kvar och tittade och då tog jag chansen att utöka min samling av bilder på mig med kändisar, för det var inte så många kvar därute på slutet.


Sen åkte vi hemåt och bäddade i gästummet åt A och sen gick han och lade sig direkt, han är egentligen ganska kvällstrött. Själv satt jag uppe till 2.30 och jobbade med burkarna och tittade på Bones.

1 kommentar:

JCMAS sa...

Mysigt!

Åh, vad han uppskattade det. Både lördagen och minst lika mycket söndagen, vad det verkar. Han brukar ju vara snål med att dela med sig av vad han tycker och tänker så det var väldigt roligt att höra honom berätta och vara så glad!