onsdag 27 oktober 2010

Du är nostalgisk och rotar bland gamla grejer

Rubriken kommer från Facebooks spåkula som underligt nog ofta har rätt. Tanken var att jag och Ju skulle fortsätta garderobsrensningen hos mig och hon skulle på samma gång ta itu med sin post. Vi var rysligt effektiva och Ju lagade mat medan jag tände i kaminen och fixade lite andra småsaker. Vi fick god närande mat lagad av Ju men från mitt skafferi, så vi var noga att tacka varandra för maten efteråt. Det känns alltid lyxigt att få lagad mat tycker jag, det händer väldigt sällan. Ju är vegetarian så vi åt champinjon och salladsröra med tomat och bönsallad och mozzarellaost till det. Fräscht, gott och mättande.
Sen satte vi igång röjningen i byrån i sovrummet eftersom gästrummet fortfarande var så kallt att vi inte kunde vara där inne. Det var snabbt gjort och nu går det ju faktiskt att få plats med alla topparna i lådorna. Kanske borde jag rensa lite bland strumpor, trosor och lakan också, då känns det kanske inte lika jobbigt att lägga in den rena tvätten längre.
I gästrummets garderober låg det kläder jag inte sett på länge, vissa hade jag i en släng av tröslöshet lagt i Ikea-kassar eftersom de var för små, närmare bestämt 2 Ikea-kassar fulla med kläder jag inte gillar eller som var för små då jag packade ned dem.

Det var verkligen en nostalgitripp att se alla kläderna och mycket representerade vår delade historia. Jag hittade balklänningarna från våra Hubertusbaler som jag och Ju anordnade tillsammans i slutet av 80-talet och början av 90-talet och från Milleniumbalen vi anordnade, trots att de är nedpackade i skyddande galgpåsar tog vi oss besväret att packa upp dem för att titta på dem och prova. Oj vad vi skrattade framförallt åt den turkosa klänningen med puffärmar som skriker att den är från 80-talet när du tar den ur påsen. Enda sättet att få tyst på den var att prova den på sig, så det gjorde jag.
Milleniumbalskläninngen är ju inte alls lika fruktansvärd och kunde nog kanske fungera även nu. Uppenbarligen har mitt smak utvecklats till det bättre med åren, det var nämligen jag själv som valde tyget och modellen på den och Ju's kompis/granne sydde upp den åt mig för ett par flaskor vin. Den är visserligen för stor nu, men det känns inte så jobbigt faktiskt.
Vi hittade kläder jag fått från Ju som hade historia bakom sig, vi hittade en klänning jag fått ärva från hennes mamma och kläder vi köpt på olika resor. Vi hittade också ett par svarta jeans som råkade sitta alldeles perfekt! Det är lycka när man inte har några byxor som ens sitter lite lagom bra att hitta jeans som är så gott som nya och med perfekt passform!
I kassarna låg det toppar jag köpt i Bangkok och tröjor jag fått av pappa när han rest, nya tröjor som jag aldrig kunnat ha tidigare, men nu satt Canada-tröjan alldeles perfekt, Florida-tröjan var dessvärre som ett tält. Men den är nog på gränsen till att vara en "jersey" så det gör nog inte så mycket om den är stor, men jag vet inte när jag ska använda den.
Ju fick med sig en massa gamla t-shirtar till min gudson som behöver ha såna att jobba i, dessutom vill han att de ska vara så stora som möjligt så där fick han ju som han ville den lilla bengeten eftersom de är alldeles för stora för mig så lär han kunna sätta pinnar i dem och sova i till sommaren. Att det mest är hästtröjor bryr han sig förstås inte alls om, han är inte knusslig min lilla A.
Nu har jag nästan som en helt ny garderob och med lite kompletteringar så blir det nog riktigt bra.
Kläderna jag sorterat ut ska jag försöka sälja. När jag och H tittade på internet efter loppisar i söndags hittade vi en i Sundbyberg där man hyr bord (250:-) och klädhängare (100:-) för en vecka, märker sina varor och lämnar dem där. Sen tar de betalt och fixar och donar och tar 10% för besväret. Det kan det ju vara värt, men finns det tillräckligt många stora människor i Sundbyberg och kommer de att hitta dit? De har ett minimipris på 40:- för ett föremål, betalar folk det för kläder oavsett modell?

Inga kommentarer: