måndag 25 oktober 2010

Flämt, flås, hur hinner man allt?

På torsdagen hade vi besök på jobbet av kunder från lite söderut i Sverige och leverantörer från Storbritannien. Jag känner några av dem och ville gärna med på lunch, vi kom iväg rätt sent och åkte till golfklubben. De har bra mat där och man kan se vad det är man äter, jag gillar det. Det är liksom inte bara ett hopkok av grejer utan man kan se de olika råvarorna.
Jag valde kokt fisk med skirat smör, pepparrot, hackat ägg och kokt färskpotatis.
Det smakade väldigt bra, definitivt mycket bättre än vad det såg ut att göra dessutom.
Jag fick mig en liten pratstund med både kunderna och leverantörerna och fick ändå en del gjort på eftermiddagen.

Precis när våra städare hade gått gick jag och M en kontrollsyn eftersom vi varit väldigt missnöjda med städningen. Det var skrämmande vad vi hittade skräp, damm och smuts. När personalen i fabriken tänkte efter insåg de att det inte ens dammsögs därute, det sopades bara med en torrmopp...
Direkt efter jobbet åkte jag på min kurs i grekiska och titta på bilden med bilen så får ni se en bilparkerare som haft tur. En stund in på kursen ringde min chef upp om kvällens middag. Jag hade bett om att få hänga med på den också trots att jag visste att det skulle bli lite trångt om tid. Vid två tillfällen var jag tvungen att gå ifrån kursen för att prata med chefen eftersom det dessutom var lite strul med jobbrelaterade grejer, sen gick jag tidigare när det stod klart att jag skulle med på middag på Båthuset i Sigtuna klockan 19.30.
Klockan 18.30 gick jag från lektionen och åkte hem från stan, sen bytte jag om, fixade håret, sminkade mig och åkte till Sigtuna och letade efter restaurangen. När jag kom fram var jag bara knappt 10 minuter för sen och hade lite huvudvärk. Men när jag fått sitta ned en stund och slappna av med trevligt sällskap så kändes det snart bättre. Jag beställde Kaloxlöjrom med gräddfil och råraka till förrätt och åt inte rårakan för att inte bli för mätt och för att jag inte gillar potatisbullar, raggmunkar, rårakor och sånt.
Till varmrätt tog jag oxfilé med örtbearnaisesås och babygrönsaker eller nåt sånt, till det serverades potatiskroketter.
Köttet var så fint att jag inte ens smakade på kroketterna, jag ville ju inte fylla ut med sånt krams. Örtbearnasien gillade jag inte, men det var också en god vinsås till och den doppade jag försiktigt köttet i och den var bra. Allt var vällagat och vi var alla nöjda och mätta när vi gick vidare till Farbror Blå för en kvällsdrink. Där stannade vi förstås mycket längre än vad de lovat att vi skulle göra när jag uttryckt oro för Turre som satt i bilen, men slutligen fick jag i alla fall med mig engelsmännen till bilen och chefen med flickvän höll oss sällskap. Väl vid bilen insåg jag att vi skulle bli stående där ett tag till så jag gick en kortis med Turre så han fick kissa och röra på sig lite. Sen hälsade han glatt på engelsmän och flickvän medan jag stod med tappad haka över hur orädd han plötsligt var.

Sen åkte vi hemåt

Jag kan definitivt rekommendera Båthuset i Sigtuna om ni inte varit där, men det är en väldigt liten restaurang, så se till att boka bord i god tid.

Inga kommentarer: