torsdag 7 oktober 2010

Nattjobb och nattduschar

På tisdagen bestämde jag mig för att jobba hemma på onsdagen. Jag hade en massa som behövde bli gjort och det är svårt att få ro på kontoret, det är alltid något som kommer emellan. Det är helt enkelt lättare att få klart grejer hemma om det enda man behöver är en dator, några papper och en skrivare.
Tisdagkväll är min enda lediga kväll i hemmets lugna vrå den här veckan, så jag såg ett par filmer medan jag förberedde jobbet som skulle göras. Jag skrev bland annat ut en del dokument som jag behövde och valde ut foton att skicka till syrelsen i vår jobb-förening.
Sen stängde jag av TV:n och började med jobbet. Jag jobbar hellre en del av natten och tar sovmorgon än att gå upp tidigt och lägga mig tidigt. Alltså satt jag och jobbade till 2.30 ungefär och kunde med gott samvete ta en liten sovmorgon på onsdagen.

Jag gjorde i all hast stekta nudlar enligt ett tips jag hittat på Renée Voltaires paket med SobaNudlar. Så jag kokade nudlarna och slängde ned pak soi, färska sockerärtor, konserverade bambuskott och konserverade böngroddar i en wokpanna och stekte till det lite och rörde sedan ned nudlarna, riven ingefära och några teskedar tamarind och sen en form av buljongpulver jag har köpt i Thailand. Det blev riktigt gott faktiskt och fort gick det.

När jag och Turre gick ut på framsidan för en cigg och en pink försvann han en stund och det tog ett tag innan han kom då jag ropade. Sen gcik vi in och satte oss i soffan igen och fortsatte jobba, ända tills jag plötsligt förstod vad det var som luktade så fruktansvärt illa... Turre.
När han var borta måste han ha hittat antingen någon gödselhög eller nåt gammalt as som han rullat och ginat in sig i, men nu stank han i alla fall riktigt illa.
Rätt in i duschen bar det och han verkar ha fattat varför, för han har inte gjort en tendens att gå tillbaka för att göra om det. Sen fick han ett grisöra att tugga på eftersom han varit snäll och lugn i duschen och jag fortsatte mitt jobb.

Inga kommentarer: